ik wil graag mijn gemaakte crossfoto's ( begint fotograaf die graag centjes verdiend) op een site zetten verkleind, en ze meteen kunnen bestellen?

ik maak op de motorcross foto's maar wil niet elke week langs de rijders er mee gaan, dus wil ze op internet zetten, verkleind, met watermerk logo er doorheen, en dan wel klanten laten bestellen. ( hebben al een eigen webwinkel maar we verwachten dat het niet verstandig is vanwege de de zoveel gig foto's die er op moeten, dan word hij misschien weer erg traag.) in een weekend knip ik ongeveer 16 Gig aan foto's
help mij aub?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Op internet zijn verschillende gratis online fotoalbums te vinden. Hier kan je - verkleind, met lage resolutie en eventueel met een watermerk - je foto's op zetten. Wanneer iemand een foto wilt bestellen, dan kan dat ondervermelding van betreffende nummer gericht naar jouw e-mail adres.

Eigen webservertje zou dan het beste zijn, heb je tenminste voldoende ruimte. Er zijn verschillende foto-bewerkingsprogramma's waarbij je in "batch-mode" de foto's kunt verkleinen en voorzien van een watermerk. Neem anders eens een kijkje op deze site: http://www.actieinbeeld.nl/?cat=8 Ik denk dat dat een voorbeeld is voor hoe je het ongeveer kunt aanpakken. Zij verkleinen het niet (want ze vragen geen geld voor de foto's, 't is puur hobby), maar op zo'n manier kun je ze wel goed weergeven. Verder wil ik niet vervelend zijn, maar als de foto die je hierboven geplaatst hebt model staat voor jouw werk, dan ben ik bang dat je niet heel veel verkoopt, ik zou dan eerder meer tijd steken in het maken van betere (o.a. minder donkere) foto's dan direct proberen je hobby ten gelde te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100