Kan werkgever je bij parttime werk verplichten op andere dgn dan je gewend was te gaan werken, terwijl je dan een probleem hebt met oppas dochter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als daar geen afspraken over gemaakt zijn in je contract, dan ben je gewoon verplicht om je uren te maken. Die oppas dochter is absoluut niet de verantwoordelijkheid van je werkgever. Er zit niets anders op dan zelf wat te regelen.

Heb je op papier staan dat jij een vaste vrije dag hebt? Zo ja, dan nee de werkgever kan niet zomaar de werkdagen veranderen. Daarbij als je al een aantal jaren op deze manier werkt dan kan het ook niet zomaar. Dus als het aantoonbaar (jaren / formeel / brief /email) vastgelegd is dan kan het niet zomaar veranderd worden. Hebben jullie geen overeenkomst gemaakt dan wordt het een lastig verhaal. Probeer in gesprek met je leidinggevende en p&o een oplossing te vinden. Wellicht willen ze met je mee denken. Misschien wil een andere collega wel op die dag werken. Informeer even wat de mogelijkheden zijn. Laat het niet zomaar over je heen komen. Jij hebt ook wensen:-) Als niks werkt probeer dan met de chreche een oplossing te vinden. Succes!

Je schrijft dat je het gewend was om op bepaalde dagen te merken. Ik lees hieruit dat er niks is vastgelegd. In dat geval kan je werkgever je inroosteren op andere dagen. Maar hij/zij zal toch wel weten dat je een dochter hebt en dat je oppas op vaste dagen komt? Heb je al aangegeven dat dit niet goed uitkomt. Het beste is om dit met je werkgever te bespreken en tot een compromis te komen, wellicht nog samen met andere collega's. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit nu tijdelijk is ivm de vakantieperiode. Nogmaals ga een gesprek aan, dan krijg je duidelijkheid. Succes.

nalezen wat er op de cao staat, hoogstwaarschijnlijk van wel en anders idd. van tevoren duidelijke afspraken maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100