Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waar kan ik aandelen kopen, en hoe werkt het?

En mag je zelf beslissen hoeveel je spendeert? Ik weet dat deze vraag al eerder is gestelt maar daar zegt iedereen dat je het niet moet doen en dat sOort dingen.

Toegevoegd na 3 minuten:
En wat is het minimum leeftijd om het te kopen?? En moet je toestemming van je ouders hebben als je minderjarig bent

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Ja je kan net zoveel kopen als je wilt bijvoorbeeld bij je eigen bank.

Toegevoegd na 4 minuten:
Als je nog geen 18 bent heb je toestemming van je ouders nodig.
(Lees meer...)
ronron1212
12 jaar geleden
Mij hoor je niet zeggen dat je geen aandelen moet kopen hoor. ;-) Hoogstens dat je een beetje uit moet kijken, en je je goed moet realiseren, dat je met aandelen geld kunt verdienen en ook verliezen.

Je mag zelf beslissen hoeveel je belegt, net zoals je zelf mag beslissen hoeveel je op je spaarrekening zet, of hoeveel sms-jes je verstuurt met je mobieltje. Het is jouw geld.

Ik heb even in je profiel gekeken, en gezien je leeftijd zou ik een beetje kalm aan beginnen. Open een beleggingsrekening bij een bank; daar kun je vaak al inleggen vanaf zo'n 25 Euro. Er zijn honderden beleggingsfondsen waar je in kunt beleggen. Ga dus eerst een beetje "spelen" en ga niet direct met grote bedragen beleggen. Houd de koers een beetje in de gaten, en kijk eens wat er gebeurt. Daar leer je van. Als je het toch niet zo leuk vindt, of je vindt de opbrengst teleurstellend, dan ben je niet direct zoveel geld kwijt.

Als je dat een tijdje doet, ga je vanzelf allerlei dingen ontdekken, en wil je misschien zelf wel aandelen gaan kopen, en niet meer via een beleggingsfonds. Of ontdek je aandelen, die goed bij jou passen. B.v. van bedrijven waar jij een beetje verstand van hebt.

Begin dus kalm aan, met weinig geld, en zie het als een spel. Bevalt het spelletje, dan kun je het altijd gaan uitbreiden. Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je mag zelf kiezen hoeveel aandelen je koopt, maar je moet natuurlijk wel genoeg geld hebben. Hoe het werkt kan je op Wikipedia lezen, je koopt een aandeel, en als je de koers goed vindt verkoop je ze weer en dan heb je winst of verlies. Je hebt toestemming van je ouders/voogd nodig want zij zijn verantwoordelijk voor jou.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Aandelen (effecten) koop je op de EffectenBeurs. Dat kan alleen via een intermediar , bijv. je eigen bank. Je krijgt een rekening (effectenrekening) waarop je geld kan storten en vervolgens kun je mbv die rekening online effecten aankopen/verkopen/beheren (Dus via Internet, vaak is de rekening gekoppeld aan het Internetbankieren wat je al hebt bij die bank).

je mag uiteraard zelf weten hoeveel je uitgeeft, zolang het bedrag op je rekening maar toereikend is.

En je moet meerderjarig zijn om een effectenrekening te kunnen openen..althans bij mijn bank.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Voor het kopen van aandelen heb je een broker nodig zoals Alex of Binckbank.
Zelf heb ik een rekening bij Binckbank wegens de lage kosten die zei hanteren.
je hebt hier maar 5 euro voor nodig om je te identificeren.

Verder heb je tradingsoftware nodig zoals Telechart of Chartnet.
Je moet hier wel een paar euro per maand voor betalen, maar zo kun je realtime koersen en ook koersen uit het verleden inzien en zo technische analyses maken.

Het eerste advies wat ik je sowieso kan geven is dat je klein moet beginnen.
kijk wat je kunt verliezen, meer moet je er ook niet instoppen.
koop maximaal 5 aandelen en zorg dat elk aandeel ca 20% is van je totale bedrag dat je investeerd. (beejte spreiding dus)
Verder koop aandelen wanneer deze omlaag gaan en niet omhoog, de meeste beleggers kopen hun aandelen door hebzucht en angst, en als je dat doet kun je net zo goed naar het casino gaan.
Leer verder technische analyses te maken met bovengenoemde software, fundamentele analyses kosten te veel tijd, en dat is ook de reden waarom brokers brokers heten (they are called brokers because they are allways broke)

Leren en kleine stapjes is het beste advies. (lange termijn denken dus)

wil je meer weten over beleggen en investeren?
Sluit je dan aan bij Cashflowclub Nederland!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding