Wat kan er gebeuren indien de VS hun schuldplafond bereikt en de VS zijn schuld niet kan vergroten ?

En vooral van belang: wat gaan wij , Europeanen daar dan van merken ?

Toegevoegd na 1 minuut:
Sorry voor de type en spellingfoutjes .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoek eens op deze site: www.documentairenet.nl naar de documentaire : De dag dat de dollar valt Geeft een heel duidelijk idee.

Zal niet zo snel gebeuren, maar het is dan een technisch default oftewel faillissement. Ze kunnen hun schulden dan niet meer (her) financieren. Met alle gevolgen van dien: Dollar crasht, beurzen wereldwijd crashen en staatsobligaties crashen. Maar dat gebeurt niet zo snel, want de republikeinen in de senaat zijn zo gek nou ook weer niet dat ze tegen stemmen(moet nog gebeuren). Het plafond is in het verleden ook al vele malen verhoogt en zal ook nu weer gebeuren.... Dus don't worry

Dan mogen ze van zichzelf niks extra meer lenen. Omdat ze een tekort hebben en geen spaarrekening waar nog wat opstaat kunnen ze dan niks meer uitgeven. Dat is dan dus ook wat er letterlijk gebeurt. Er wordt niks meer uitgegeven dan dat er binnen komt, want er zijn natuurlijk nog steeds wel belastinginkomsten. Er zijn echter niet veel dingen waar ze direct in kunnen snijden, andere dingen kunnen wel: Bepaalde overheidsdiensten stoppen (gedeeltelijk) Sommige ambtenaren worden niet meer betaald, enz. Obama wil dit natuurlijk niet en voert de druk op om er een hoger plafond door te krijgen in het Congres. Daarom klinkt het allemaal wat erger dan dat het is. Persoonlijk lijkt het me trouwens wel verstandig als ze daar eens een keer wat minder gingen uitgeven. Toegevoegd na 1 minuut: Zolang we daar niet op vakantie gaan weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100