Welke masters kan ik volgen na of tijdens een instroom met mijn hbo bedrijfseconomie?

Ik kan tijdens mijn studie in het afstudeer leerjaar een instroom minor volgen voor een master opleiding en na dat jaar doorstromen na de master.

Nu mijn vraag is welke masters sluiten aan bij een studie als bedrijfseconomie ( bachelor hbo)

Weet jij het antwoord?

/2500

Economie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Bedrijfswetenschappen. Dat zijn zo'n beetje de bekendste dacht ik zo. Vaak gaan HBO'ers gewoon door met Bedrijfseconomie op de uni. Kosten: ± 6.000 euro per jaar (je 2e studie wordt niet meer vergoed door de staat) Wat je ook kan doen, is werk zoeken waarbij je 4 dagen werkt en 1 dag uni doet. Dan krijg je een vast contract voor een jaartje of 2 en moet je dus in die 2 jaar je opleiding afmaken op de uni. In het westen zijn redelijk wat bedrijven die een dergelijk traject aanbieden, maar wellicht ook in Groningen.

Doe je die instroom minor op een uni of op jouw HBO? Want voor de meeste Masters geldt dat je een paar 3e jaars vakken moet hebben en dat is per uni en per specialisatie anders. Stel je gaat een Master Economie op de UvA doen. Richtingen die je dan o.a. kan kiezen zijn: Financiering en Management Accounting, voor de ene heb je andere 3e jaars vakken (verbredingsvakken) nodig dan voor de andere. Die twee richtingen en misschien Accountancy sluiten op de UvA ook het beste aan. Marketing is meer CE en Algemene Economie is te wetenschappelijk, daarvoor mis je denkt ik teveel 2e en 3e jaars vakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100