Ik krijg nu WW uitkering voor 40 uur per week, maar heb werk gevonden voor 30 uur per week, krijg nu aanvulling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een ww uitkering van 40 uur. Je gaat 30 uur werken Je krijgt nog 10 uur ww in de week. Het salaris dat je verdient is niet van invloed. Wel moet je voor de 10 uur ww beschikbaar blijven voor werk en ook solliciteren om voor 40 uur aan het werk te komen. (in 1 baan, of een baan van 10 uur erbij nemen/zoeken). Wanneer je dit niet wilt/doet dan ben je niet beschikbaar voor 40 uur en verlies je de 10 uur ww.

Het uwv kan berekenen of je recht hebt op een aanvulling. Waarschijnlijk wel. Door je nieuwe contract op te sturen kunnen zij berekenen of je veel minder gaat verdienen. Dit kunnen ze voor een aantal maanden gaan aanvullen. Het ligt er maar net aan hoeveel je per maand van het uwv kreeg, en hoeveel je nu gaat verdienen. Succes met je nieuwe baan!

Beste Ravelijn, Of je recht het op een aanvulling WW als je 30 uur gaat werken hangt af van hoe lang je al werkloos bent. Heb je korter dan 1 jaar WW gekregen ? In dat geval heb je recht op aanvullende WW over de uren dat je nog werkloos bent. In jouw geval dus 10 uur (uren WW – gewerkte uren) Heb je langer dan 1 jaar zonder onderbreking WW gehad ? In dat geval is er sprake van inkomstenaftrek. Je loon wordt dan in mindering gebracht op je uitkering. Je uitkering stopt pas als je inkomen hoger is dan 125% van je WW-uitkering per week. Actuele informatie vind je hier: http://bit.ly/ltipmG Met vriendelijke groet, René UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100