stel nu iemand heet bart de potter en die krijgt plots vakantiegeld op zen rekening en dat bedoeld was voor ook iemand die bart de potter heet,wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Even langs de bank, vragen hoe dit kan etc.

Ze zullen dan ook bij hetzelfde bedrijf moeten werken en de salarisadministratie daar kent het verschil tussen de beide de Potters wel. Mocht het toch gebeuren, dan zal de benadeelde Bart zich wel melden en wordt de vergissing rechtgetrokken.

Dan neem je contact op met degene die het geld gestort heeft om te melden dat er een fout gemaakt is. Meestal staat er wel bij waar het geld vandaan komt. Je hebt er in elk geval geen recht op.

Er wordt natuurlijk gekeken naar de combi rekeningnummer, naam, woonplaats. Over het algemeen gaat het goed. Er zijn bijvoorbeeld in nederland 100.000 mannen die Piet de Vries heten (misschien wel meer) en het gaat meestal goed. Ontvang jij geld wat niet voor je bestemd is kan de bank bij de ontdekking van de fout dit geld weer afschrijven. Je hebt er immers geen recht op.

Er is al aangegeven dat het onwaarschijnlijk is. Echter, als Bart de Potter geld op zijn rekening krijgt dat voor een andere Bart de Potter bedoeld was dan is de eerste Bart verplicht het geld terug te betalen op grond van de wetgeving over onverschuldigde betalingen. Doet ie het niet zelf dan zal de bank het geld gewoon weer automatisch af gaan boeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100