Kun je als je samenwoont zonder contract een en/of rekening bij de bank aanvragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Wij wonen niet eens samen en hebben het ook.

Ja dat kan.

Dit hangt ervan af of u een zichtrekening wil aanvragen of het eventueel gaat om een lening, maar ik veronderstel aan de vraag te zien dat u dus een zicht rekening wil openen. Wil u een gezamenlijke rekening openen of individueel op u naam? Beiden kunnen zonder probleem. U kan als u feitelijk samenwonend bent gerust een gezamenlijke rekening openen. De bank zal hier niet moeilijk over doen alhoewel het verstandiger is van een wettelijk samenwoningscontract te gaan ondertekenen bij het plaatselijke gemeentehuis. Hier in België is het zo dat een wettelijke samenwoning, de voordelen heeft van een huwelijk maar niet de nadelen. Bovendien krijgt men ook een gezamenlijke aangifte voor de personenbelasting en kan men deze fiscaal optimaliseren. Ik zou toch voorzichtig zijn met het aangaan van een gezamenlijke rekening als jullie niet bereid zijn om een contract wettelijke samenwoning te ondertekenen! Dit zou kunnen leiden tot problemen die u best wel kan missen. Enkele interessante websites zijn toegevoegd als bron! De onderste is die van de rijksoverheid van Nederland, dus best wel betrouwbaar en u kan er enkele folders downloaden etc... Grtz

Een en/of-rekening, ook wel afgekort tot e/o rekening, is een bankrekening die op naam van meerdere personen staat. Meestal wordt zo'n rekening gebruikt door twee personen. Dit kunnen "gehuwden" zijn maar bijvoorbeeld ook "samenwonenden". Het samenwonen kun je aantonen door te laten zien dat je samen staat ingeschreven op het zelfde woonadres, daar hoeft geen samenwooncontract aan te pas te komen.

Ja dat kan zeker. je hoeft er niet eens voor samen te wonen.

Bedenk dat als de verhoudingen of vriendschap niet meer zo goed zijn/is dat je dan aansprakelijk kan worden gesteld (zie voorwaarden rekening) voor door de ander gemaakte schulden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100