Kan mijn vader gekort worden op zijn uitkering omdat er 2 fulltime werkers bij hem wonen?

Hoi, Mijn vader heeft een arbeidsongeschiktheidsuitkering( ik durf niet te zeggen welke) Hij kan niet meer werken vanwege 2x terug komende keelkanker en dus levens lange morfine en pijn.
Nu ben ik boven de 18 en fulltime baan en mijn vriend ook. Wij staan allebei bij mijn ouders ingeschreven.
Nu hebben mijn ouders een brief ontvangen van het uwv. Veranderd er iets in u woonsituatie geef het aan.
Is dit nodig?
Kan mijn vader gekort worden op zijn uitkering omdat er 2 fulltime werkers bij hem wonen .

Mvg D

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe niet. Als je een WAO-uitkering hebt wordt je niet gekort als je partner en/of kinderen verdienen. Ook niet als je WW ontvangt. Dat wordt beide namelijk gebaseerd op je eigen laatstverdiende loon. Zit je in de bijstand is het een heel ander verhaal. Dan uiteraard wel.

Als het UWV of de Belastingdienst zo,n vraag stellen, dan is het beter om deze instantie,s daarover te informeren. Bedenk dat wat betreft de Belastingdienst men te maken krijgt met het verzamelinkomen in dat belastingjaar, en de daaraan verbonden rechten en plichten.

klopt je wordt niet gekort maar bij aangifte belasting wordt al het inkomen wat op 1 adres binnen komt gezien als gezamenlijk inkomen heb het met mijn zoon ook meegemaakt er werd dan 4300 euro bij mij inkomsten geteld dus zou ik het maar doorgeven ook ivm met andere toeslagen anders kunnen je ouders strak alles terug gaan betalen kijk maar op de site van de belasting

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100