Zaterdag storte ik geld op iemands bank , maar hij heeft een andere bank dan mij en het geld is nog niet aangekomen.

Ik weet dat op weekenden geen geld over gemaakt kan worden van 2 verschillende banken en gistren was het pinksteren maar dan moest die vandaag toch aankomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Banken rekken expres de termijn op, waar binnen het geld wordt overgeschreven. kunnen ze lekker rente trekken. In theorie had het geld allang binnen kunnen zijn. In de praktijk zweeft het nu "ergens".

Komt goed. Pinksteren zat er tussen en de transfer via via duurt ook even. Morgen is het waarschijnlijk in orde.

Nee, morgen.. Vandaag is jou 'aanvraag' pas binnen en staat het dus morgen op de rekening bij de ander.. Zaterdags worden er geen geldtransacties 'behandeld' vandaar dat je ook geen salaris krijgt op zaterdag! Mocht het er morgen na 17.00 nog niet bij staan zou ik donderdag de bank bellen dan klopt er inderdaad ergens iets niet

Je hebt het op een zaterdag overgemaakt, dit was in het weekend, daarna twee pinksterdagen gehad. Dan word je geld op de eerstvolgende werkdag pas verwerkt (op dinsdag) en dan komt het pas woensdag op de andere rekening omdat het een vreemde bank is.

Meestal duurt een over boeking van de ene na de andere bank maximaal 5 " werk" dagen. Dus waarschijnlijk komt het vanzelf goed.

het is niet zoals bij de post. dus als je zaterdag een brief had gepost, zou die vandaag aangekomen zijn ja. bij banken geldt een vooraf afgesproken termijn hoe lang een bank erover mag doen om geld over te maken. deze termijn gaat in werkdagen en kan oplopen tot wel 4 werkdagen. zo deed ik de maandag voor hemelvaart een overschrijving op de bus. vrijdag stond het geld nog steeds niet op de rekening. ik heb toen de bank gebeld en die legde het precies uit. dinsdag is de overschrijving binnen gekomen, donderdag was hemelvaart, dus pas op de maandag daarna zou het geld op de rekening staan. dat is dus precies een week later.

Het is niet ongewoon dat de afschrijving meteen gebeurt, en de bijschrijving een paar dagen op zich laat wachten. Dit gebeurt binnen een en dezelfde bank, en ook tussen banken onderling (duurt nog iets langer). Door deze valutering kunnen de banken een rentewinst maken. Pinksteren ertussen maakt de wachttijd nog iets langer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100