Kan ik een rekeningnummer blokkeren?

Een bedrijf blijft maar geld afschrijven, zonder mijn toestemming. Al contact opgenomen, maar ze blijven afschrijven. Nu laat ik de afschrijving steeds terugboeken, maar het zou fijn zijn als dit nou een keer kapt.

Kan ik op de één of andere manier hun rekening laten blokkeren, zodat zij niets meer kunnen afschrijven?
Ik ben klant bij ING.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt twee dingen doen: Een algehele incasso blokkade op je rekening laten zetten. Dan kan geen enkel bedrijf meer van jouw rekening geld incasseren. Als je andere betalingen via een incasso hebt lopen is dit denk ik geen optie. Een andere mogelijkheid is om bij de ING Bank te vragen om een selectieve incasso blokkade. Je zult dan bij de ING een formuliertje in moeten vullen waarmee dat bedrijf wordt geblokkeerd om geld van jouw rekening af te halen. Zij kunnen dan niet meer incasseren. De ING zal ook nog wel vragen om opnieuw zo een opzegkaartje in te vullen voor de incasso. Maar dat is een formaliteit want ze kunnen toch niet meer incasseren. Succes en wel even een dagafschrift meenemen waar alle gegevens van de boeking op staan.

Ja, dat kan. Het beste kun je even bij de ING langsgaan en aangeven dat je wilt dat het bedrijf niet langer automatisch van je rekening kan afschrijven. Dat kan dan direct worden geregeld. Vergeet niet om een identiteitsbewijs mee te nemen.

Overleg dit even met je bank. Zij kunnen volgens mij een opname stoppen als je uitlegt waarom. het is jouw rekening dus jij bepaalt wat er wordt afgeschreven. Anders aangifte doen.

Ze kunnen alleen van jou rekening afschrijven als je ooit een automatische incasso hebt afgegeven. Door een intrekking te sturen naar dat bedrijf moet het stoppen. Anders moet je bij de bank een klacht indienen tegen de praktijken van dit bedrijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100