Wat is wijsheid? Ik ben bezig met een WSNP/minnelijk traject, 12.000 afgelost in jaar tijd, ex niks, zal ik pers. faillissement aanvragen?

Mijn ex betaald dus aan de gezamenlijke schulden niets, hij is onvindbaar, bij mij is max. loonbeslag gelegd, ik heb 12.000 euro in een jaar tijd afgelost, maar ik zie het niet meer zitten, tegen de tijd dat mijn schuldsanering rond is heb ik zo ongeveer alles alleen afbetaald. Zou betekenen dat ik een vordering op ex krijg, maar hij betaald al niet aan de schuldeisers, laat staan aan mij. Ik heb totaal geen bezittingen meer, enkel mijn auto, maar die heb ik nodig voor mijn werk, geen auto = geen werk, dus geen inkomsten. Ik ben het zo spuugzat, ben zelf degene geweest die de schuldeisers heeft opgezocht om de dingen te regelen, maar draai nu voor alles in mijn uppie op, wat niet bepaald eerlijk is. Ik zie het niet meer zitten, ben nu een jaar bezig om die schuldhulp/WSNP/minnelijk traject rond te krijgen, maar blijf de hoofdprijs betalen, kan niet eens naar een dierenarts met een zieke kat omdat ik het geld niet heb.
Wat is wijsheid? Graag eerlijke en normale reacties, waar ik echt iets aan heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien een heel simpel antwoord maar zie bron. Niemand op deze site kan jouw nu een goed antwoord geven tenzij ze allen financiële aspecten weten. Dus ga aub niet in op een antwoord hier maar ga naar een professional.

Bronnen:
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/schuld...

Hoe zijn de schulden aangegaan? Je zou natuurlijk met de schuldeisers om de tafel kunnen gaan zitten, en de situatie met hun doorspreken; Dat jij gevrijwaard wordt van verdere vervolging voor schulden als jij de helft hebt afbetaald. Als de schuldeisers dat niet willen, zou je kunnen kijken of er via rechterlijke weg een dergelijke uitspraak te regelen is. Ik neem aan dat je hiervoor ook rechtsbijstand hebt? Uiteraard hangt het een beetje af van hoe eea in jullie relatie (? huwelijk?) geregeld was, en hoe jullie uit elkaar zijn gegaan.

Ik heb zelf iets soortgelijk 's meegemaakt. Naar de gemeente krediet bank stappen te beginnen. Zij kunnen je ook vaak verder helpen. Zeker als je al zo goed hebt afgelost. Als het je zoveel kost, moet je eens overwegen een advocaat te nemen om alles sneller rond te krijgen. Hoe sneller je in de schuld sanering zit hoe beter. Klinkt niet leuk, maar je zal het als een opluchting ervaren en die 3 jaar gaan sneller voorbij dan je verwacht. O ja, vergeet je ex maar. Dat krijg je nooit rond , is mijnervaring. Sterkte

Er zijn inderdaad te weinig gegevens om echt te kunnen oordelen, en elke situatie is heel anders in deze. Maar 12.000 in een jaar aflossen klinkt niet als minnelijk dus ik weet niet precies wat dat bezig zijn met dat traject inhoudt. Als je het zelf doet dan raad ik je aan om inderdaad een professional in de arm te nemen die eventueel op de goeie manier een faillissement als pressie middel kan gebruiken. Informeer ook eerst eens goed naar de gevolgen van een faillissement voordat je het gaat overwegen en kijk dan of het misschien niet toch slimmer is om je erbij neer te leggen. Maar nogmaals, 1000 euro/ maand lijkt mij veel meer dan reeel is. Met een professional in de arm moet je betere deals kunnen sluiten lijkt me. sterkte

Ik ga proberen om het je uit te leggen, maar wel in andere bedragen dan dat jij noemt. Alleen om het duidelijker te maken. Als je gehuwd was in gemeenschap van goederen en jullie hadden samen 10.000 euro schuld. Dan kan het zijn dat jullie in je echtscheidingsconvenant afspraken hebben gemaakt. bv ieder de helft. Als jij dan na een schuldregeling 7.000 hebt betaald en je ex partner niets dan kun je dus nog 2000 eisen bij je ex partner. Dat doe je door een civiele procedure. De restschuld van 3000,00 is opeisbaar bij je ex. Daar ben jij niet meer aansprakelijk voor. Zou je in totaal 10.000 aflossen aflossen dan kun je dus 5000 bij je ex gaan eisen. Dat brengt overigens wel weer kosten met zich mee die jij in eerste instantie zelf moet dragen. Je weet ook niet of je ex je die kosten ooit gaat terugbetalen. De vraag is alleen of je dat moet willen. Jullie hebben beiden schulden gemaakt. Ik weet niet waarom jullie schulden hebben gemaakt, maar als het gaat om leningen om het huis in te richten, op vakantie te gaan en mooie spullen te kopen, dan heb jij daar zelf ook "plezier" van gehad. Neem dan dus ook je verantwoordelijkheid en betaal gewoon voor wat je gebruikt hebt, zonder dat je op je ex afschuift. Ik praat de houding van je ex zeker niet goed, maar jij had zelf ook wel kunnen weten dat je moet betalen voor de dingen die je gebruikt en daarin ben jij zelf ook nalatig geweest. Als je voor jezelf faillissement zou aanvragen dan win je daar helemaal niets mee. Je moet toch betalen aan je schulden, net zoals je dat nu al doet. Bij een minnelijke regeling gaat iedere euro ook echt naar de schuldeisers, bij een faillissement of WSNP betaal je ook nog eens het salaris van de bewindvoerder. Die regelingen zijn niet fijn voor de schuldeisers en daarom zijn rechtbanken terughoudend. Als jouw enige motivatie "wraak" op de ex is dan kun je het eigenlijk wel vergeten. Mijn advies: hoe frustrerend het ook is: zeur niet, betaal je schulden dan kun jij jezelf straks recht in de ogen aankijken. Het is maar geld, al is het nu even zuur. Je weet in ieder geval dat je ex terecht een ex is want hij/zij heeft je niet echt netjes behandeld door helemaal niets bij te dragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100