Als je moet werken op Koninginnedag of op een zondag is je baas dan niet verplicht je het dubbele salaris per uur te betalen?

Het gaat hier om een winkel, bij mijn vorige baantjes (supermarkt enz) kreeg je dubbel betaald dus 200% als je op een zondag werkte of op koninginnedag bijvoorbeeld....

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik werk ook in de detailhandel en mijn baas is verplicht mij het dubbele te geven voor werk op een zondag of Koninginnedag. Staat in het CAO. Toegevoegd na 42 seconden: O ja, en je baas kan je niet verplichten om op zo'n dag te werken.

ligt er aan wat in jullie cao is afgesproken

Of je op offiecieel erkende feestdagen en zondagen 200% of 150% betaald word ligt aan je werk en je arbeidsovereenkomsten. Bijvoorbeeld in de horeca krijg je op zondag niet meer betaald, dit zou namelijk veel te duur worden, hetzelfde geld voor de zorg. Winkels betalen op zondagen en feestdagen echter meestal wel meer, dus ik zou het even navragen bij je werkgever. Daarnaast is koniginnendag volgens mij geen officieel erkende feestdag en heb je dus geen recht op meer loon per uur

Dit is helemaal afhankelijk van afspraken tussen jou en je werkgever. Deze afspraken zijn vastgelegd in de cao of in je arbeidsovereenkomst (contract). Als in beiden niets geregeld is dan heb je in beginsel geen recht op extra salaris.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100