k moet morgen eerder naar sgool omdat k 1x te laat was. Als k nie ga moet k daarna 2x komen. Maar wat als ik dan gewoon weer niet ga?

En wat zouden ze er eigenlijk tegen kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou ze kunnen een hoop maar ik begrijp het idee, bi mij zat het namelijk zo: min ma zei dat als ik straf kreeg voor iets dat ik niet had gedaan, ik daar dus niet de straf voor hoef uit te zitten. ik moest na blijven omdat ik volgens hun iets had gedaan, waar ik het niet mee eens was. Dus ik zei netjes ja ik blijf wel na. en kwam niet, ze verdubbelde de tijd constant dusdanig erg dat het gewoon belachelijk werd hoelang ik zou moeten nablijven. Ze werden hopeloos en zeiden uiteindelijk dat ik nog maar 2 uur hoefde na te blijven en ik mocht het ook opsplitsen naar 1 uur de ene dag en 1 uur de andere dag ALS ik maar kwam! (ik ben niet geweest maar niet lang daarna ging ik van school vanwege me depressie destijds). Deze manier kan ik dus afraden!! Geloof me 1 keer nablijven of eerder komen is niet zo erg als de rest van je schooljaar problemen hebben omdat ze je zien als moeilijk opvoedbaar alleen maar omdat je volgens hun niet wilt luisteren. Geef anders dan ook duidelijk aan waarom je niet doet wat ze van je vragen!

uhm... wij hebben Strafklas (vrijdag 8 en 9e uur nablijven) en corvée. En anders een brief naar HALT, als je vaker niet komt ;).

moet je weer nakomen / eerder melden. Ze zullen uiteindelijk contact opnemen met je ouders, over de stand van zaken, of je zult je bij je teamleider moeten melden en die zal een straf verzinnen, (corvee of strafklas na school)

Steeds zwaardere straf? Schorsing? Geen toegang meer tot de lessen en toetsen? Wie zijn gat brand moet op de blaren zitten.. Zorg dat je niet zolang op het vuur zit, heb je ook niet zo extreem veel blaren. Kortom: Ga morgen lekker op tijd naar school. Zij trekken namelijk echt wel aan het langste eind.

Op mijn school krijg je dan een vierkant rooster, oftewel elke dag van het 1e tot het laatste uur, eventueel aangevuld met een uurtje eerder komen en nog een uurtje langer blijven.

Even simpel gedacht! School is belangrijk voor je eigen toekomst, zo kan je er onder andere leren dat je school met sch in plaats van g schrijft en nie eindigt dan met een t. Ook is het een goede gewoonte om op tijd te komen in Nederland, niet alleen op school maar later ook handig om een baan te behouden. Heel simpel gedacht dus, als je niet gaat dan heb je alleen jezelf ermee. Wees slim en kies gewoon de simpele weg van de regeltjes volgen. Succes!

Dan ga je op den duur veel last krijgen, ze blijven niet goed, Minimaal bezoek van de inspectie en een boete. En extra lessen nederlands zou ook niet gek zijn

Na een aantal uren te laat of niet op komen dagen stuurt de school een bericht naar de leerplichtambtenaar. De leerplichtambtenaar nodigt jou en je ouder/verzorger uit voor een gesprek. Afhankelijk van jouw verklaring krijg je of een waarschuwing, of een werkstraf bij Halt of een opdracht of een combinatie hiervan. Wordt je daarna wéér opgeroepen dan kun je ook doorgestuurd worden naar de Kinderrechter. Advies: zorg dat je naar school gaat en in het vervolg op tijd komt. Een gesprek bij de leerplichtambtenaar is geen pretje en de verdere consequenties helemaal niet. Bovendien heb je op latere leeftijd vast spijt van je actie, want met goed onderwijs heb je meer keus qua banen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leerplicht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100