Als iemand bruto € 10,00 krijgt, hoeveel is dat dan netto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt er aan hoeveel uur je werkt, over het eerste deel krijg je loonheffingskorting, als je meer verdient gaat er verhoudingsgewijs ook meer af. Hier een goede site voor een bruto/netto berekening:

Bronnen:
http://www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/n...

www.loonwijzer.nl Daar vul je in hoeveel salaris je verdient en hoeveel uur je werkt en dan de juiste sector aanklikken en je krijgt een overzicht van wat je verdient. Maar als je part time werkt houdt je er ongeveer 8 euro aan over en als j fulltime werkt houd je er ongeveer 7 euro aan over.

Hangt af van het aantal tientjes per jaar, want de belasting wordt over jaarsalaris geheven. Ook zijn er wat sociale verzekeringen voor mensen in loondienst en voor zelfstandigen nog het inkomensafh. deel van de zorg verzekering (ca 6% zorgverzekering tot maximaal ca 1800 per jaar) In de bron vind je de jaar bedragen. Deel je inkomen in stujjen zoals in de tabel aangegeven , gezien je vraag verwacht ik eigenlijk dat je hele inkomen in de eerste "schijf" zal vallen, en bereken per stuk het over dat deel genoemde percentage. Trek van het berekende bedrag in ieder geval nog de algemene heffingskorting en de arbeidskorting af. (bedrag wordt nooit kleiner dan 0 als de kortingen hoger zijn dat het berekende bedrag wordt het dus 0) Zo krijg je het te betalen bedrag belasting.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/4861...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100