is een voetbalvereniging een profit of een non-profit organisatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

een voetbal vereniging is een non-profit organisatie

Ze hebben niet als doel om winst te maken, daarom noem je het een non-profit organisatie.

Hangt ervan af of je het alleen hebt over de vereniging of ook de kantine activiteiten. Deze laatste worden in principe door de fiscus als ondernemings activiteit gezien (=profit). Toegevoegd na 5 uur: Ajax is geen vereniging maar een naamloze vennootschap. Wordt als onderneming gedreven en kan dus nooit een non-profit kwalificatie krijgen.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/ondernemen/rechtsvormen/...

Non-profit wil zetten dat een eventueel positieve resultaat ("winst") niet uit de organisatie verdwijnt (via dividend of andere vorm van winstuitkering). In simpele taal: het doel van een voetbalvereniging is niet om mensen rijk te maken, maar om te voetballen. Als er aan het eind van het jaar geld over is, wordt dat het volgende jaar besteed aan het voetballen. Een voetbalvereniging is dus een non-profit organisatie. Behalve Ajax.

Een zogenaamde profvoetbalvereniging heeft beslist ten doel om winst te maken en is dus een profit-organisatie. Er blijkt een club uit Rotterdam aan de AEX genoteerd te staan, en dat doen ze niet voor de grap (Al lijkt het voetbalspel daar wel op). Een kleine buurtvereniging is een non-profit organisatie, zij spelen 'slechts' voor het sociale gebeuren.

non- profit. maar de voetbal kantine kan non- profit maar ook profit zijn

De meeste zijn non profit, maar er zijn ook beursgenoteerde en dat lijken me dan weer wel een profit organisatie! Maar dan praat je wel over een profclub.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100