als de tijd een uur vooruit gaat en je hebt die nacht nachtdienst, krijg je dan een uur minder betaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Meestal begint de nacht om 23 uur telt die tot 7 uur, dat zijn gewoon 8 uur. Maar in veel cao's krijg je in de nacht een bepaald bedrag betaald en een aantal vrije uren. In zomertijd heb je mazzel, in de winter pech...

Het lijkt me dat je de uren betaald krijgt die je werkt,dus als je 8 uren gewerkt hebt ook 8 uren uitbetaald krijgt. Dat de klok ondertussen maar 7 uur verder is kun jij toch niet helpen?

dat ligt aan het bedrijf en of je per uur betaald wordt of per dienst, of gewoon per maand. het zelfde geldt voor de onregelmatigheidstoeslag. als je per maand wordt betaald, is er geen verschil natuurlijk, maar per uur krijg je gewoon een uur minder berekend. en dan nog zijn er soms bedrijven waar het gewoon hetzelfde wordt geteld als een normale nacht, en het is daar is het soms weken vantevoren al ruzie wie die dienst mag draaien...

Licht denk ik aan de beroepsgroep. Maar ik sprak gisteren mijn buurvrouw die is politie agent maar bij hun is het niet zo zij werken en krijgen betaald voor een acht uurs dienst,ze werken dus zeven uur en krijgen acht uur betaald Andersom als de klok achteruit gaat in het najaar, moeten ze een uur langer werken.

Als je 8 uur werkt krijg je 8 uur betaalt. Zou toch niks met de tijd te maken hebben op de klok, maar met de productieve uren.

Strikt op uurbasis gerekend zou je een uur minder uitbetaald moeten krijgen. Werk je in loondienst dan is daar meestal geen regeling voor. Dat heb ik nooit nodig gevonden omdat ik met mijn collega's altijd wel tot een creatieve oplossing kwam. Door dat ene uur gewoon door te werken werk je even lang als altijd en mats je drie, vier collega's, die daardoor geen slaap missen. In het najaar idem. Dat ene uur extra werken pak je gewoon een keer terugals je dagdienst hebt. Doe je alleen maar nachtdiensten dan kom je elkaar halverwege tegemoet. Jij een half uurtje vroeger en de aflossers een halfuurtje later en in de herfst andersom ter compensatie.

je krijgt betaald voor het aantal uur dat je daadwerkelijk werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100