Mag je een werkgever vragen om dubbele pensioenpremie af te dragen?

Stel je hebt een pensioengat en die wil je z.s.m. aanvullen. Mag je werkgever dan op jouw verzoek dubbele premie afdragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook ik heb me onlangs in deze materie verdiept. Een werkgever zal niet bijstorten, ze zullen dan zelf ook extra kosten krijgen. Het enige dat je kunt doen is zelf bijsparen om je pensioengat aan te vullen. Ik heb het net afgelopen maand bij de lokale Rabobank geregeld en het is dan inderdaad aftrekbaar van de belasting als je kunt aantonen dat je een pensioengat hebt. Als je het nog wilt aftrekken voor 2010, dan moet je zorgen dat je voor 1 april (geen grapje) een pensioen bijspaarrekening opent en hier een storting voor vorig jaar voor doet.

Ik denk het niet, je kunt beter bij een nadere maatschappij zelf een aanvullend pensioen gaan opbouwen. Bij de werkgever zit vaak een groot pensioenfonds achter dat deze constructie niet kent.

Dat kan niet. Je zult zelf een polis moeten sluiten voor het gat dat je hebt opgelopen. Ik weet niet hoe oud je bent maar de kosten zijn hoog

Jouw huidige werkgever draagt/betaalt ook bij aan de opbouw van jouw pensioen. Als je de afdracht wil verhogen zal hij daarmee ook meer kosten krijgen....

Vragen mag je alles, maar de pensioenregels zijn voor alle werknemers gelijk (uitzonderingen obv leeftijd daargelaten) en zijn opgenomen in de arbeidsvoorwaarden en het pensioenreglement. Helaas zijn werkgevers vrijwel nooit geneigd om individuele Loenie regels te hanteren. Bij mijn werkgever had de mogelijkheid om tot 10% van het loon (minus de pensioenfranchise) in de pensioenpot te stoppen. Dat was het fiscaal toegestane maximum. Een afdracht van 5,25% was verplicht, dus binnen de marge van 4,75 kon je zelf bijstorten. Ik schrijf in de verleden tijd omdat die voorwaarden zijn vervallen vanwege de extra administratie van zowel de pensioenen als ook de salarisadministratie die de pensioenpremies op het salaris moet inhouden. Kortom, het hangt van de werkgever af of het kan en dan alleen nog maar binnen de fiscale grenzen. Zelf bijsparen kan natuurlijk altijd, maar de premie is dan alleen aftrekbaar als je een aantoonbaar pensioengat hebt. Er zijn vele sites waar je dat kunt berekenen. Mocht je dat overwegen, dan kan ik de de Onderlinge 's Gravenhage van harte aanbevelen (nee werk ik niet, maar ik heb me zelf onlangs in deze materie verdiept)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100