is er een soort ideale verdeling van je kosten, uitgedrukt in procenten. bv 35% wonen 15% voor huishouden of iets dergelijks

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is er maar verschilt nogal op basis van je inkomen. Voor voeding bijvoorbeeld zal een bijstandmoeder in verhouding meer uittrekken dan een miljonairsgezin 9uit eten niet meegerekend, dat kan een bijstandmoeder met kinderen zich niet veroorloven, helaas)

Helemaal altijd geldende standaards zijn niet te geven, maar in Nederland geven mensen gemiddeld een derde van hun inkomen uit aan wonen. Van wat er overblijft gaat afhankelijk van je inkomen 50 tot 80 procent op aan leven (eten, huishouden, verzorging etc) en blijft er 50 tot 20 procent vrij te besteden over (maar dat kan ook minder zijn). Bij een minimuminkomem kan dat nog minder zijn (tot minder dan 10 %), bij een topinkomen ook nog wel meer dan de helft . Zorg in elk geval dat je niet meer dan de helft van je inkomen aan wonen kwijt bent, want dan kom je al snel in de problemen.

Nee. Je hebt nl. voor het huishouden een min of meer vast bedrag nodig. Per slot moet je gewoon eten, schoonmaken, kleding wassen ed. Dit kost je ongeacht je inkomen minimaal een bepaald bedrag. Naarmate je meer verdient wordt daarmee het percentage van dit bedrag lager. Wat betreft wonen heb je mogelijk wel keus in hoeveel geld je erin steekt..maar ook hier weer een minimum vanwege verwarming, huur/rente betalingen ed. Tevens heb je ook nog vervoer nodig, wat weer afhankelijk is van je woonwerk reis afstand en over dat traject voorhanden alternatieven. Uiteraard heb je, indien je daarvoor een auto wilt, wel vrij veel verschil in maandlasten. Voor budgetteren zal je dus eerst alle vaste bedragen van je netto inkomen moeten aftrekken en dan kun je het overige wel verdelen...zowel in extra luxe inrichting van je woonomgeving, als voor uitstapjes, vakantie ed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100