Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er 1 of andere spoedprocedure voor het aanvragen van een uitkering

moeder van 2 kleintjes, geen inkomsten. 4000 sollicitaties, geen werk. Normaal gesproken duurt een aanvraag-ontvangst van een uitkering zo'n 8 weken.. Weet iemand of er een manier bestaat om een bijstandsuitkering eerder te krijgen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Misschien heb je hier iets aan:

"Wanneer u een aanvraag voor een bijstandsuitkering heeft ingediend en wacht op de beslissing hiervan, kunt u een voorschot van minimaal 90 procent van de bijstandsuitkering krijgen. U krijgt het voorschot uiterlijk binnen vier weken na de datum van aanvraag en daarna telkens uiterlijk na vier weken. Zodra de gemeente heeft vastgesteld dat u recht heeft op bijstand, stopt het verstrekken van voorschotten en gaat de bijstandsuitkering in met reguliere maandelijkse betalingen.
Terugbetalen
Het voorschot is een renteloze lening die u moet terugbetalen. Met de eerste bijstandsuitbetaling wordt het voorschot verrekend. Als naderhand blijkt dat u geen recht heeft op bijstand, moet u de voorschotten terugbetalen. Ook als achteraf blijkt dat het voorschot te hoog was, moet u het teveel ontvangen bedrag terugbetalen."

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding