krijg je een boete als je niet meteen aan de bank door geeft dat er iemand overleden is ?

Een vriendin van mij haar vader is overleden, vier maanden geleden. Ze kan via internet bankieren gelukkig nog aan zijn geld komen. Dingen betalen enzo. Maar wat gebeurd er als je het pas na vier maanden gaat door geven dat hij overleden is. En ze zien dat er geld afgehaald is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De problemen zijn vaak groter als je eerlijk bent. Rekeningen die geblokkeerd worden, en je kan niets meer betalen etc. Mijn vader is 2 maanden geleden overleden, en mijn moeder heeft dat nog steeds niet doorgegeven. ' Sterker, ik beheer ook de rekening nog van mijn vrouw, die is al 9 jaar dood.

Dan krijg je toch problemen verwacht ik. Als iemand is overleden worden de rekeningen geblokkeerd. Na het overlijden moet er een verklaring van erfrecht aan de bank worden overlegd voordat je weer aan de rekeningen mag komen. De notaris moet eerst alles afhandelen in verband met bezit en schulden. Alles wat na het overlijden tot nu van de rekening is afgehaald is voor verantwoording van de vriendin. En zal in mindering moeten worden gebracht.

staat er behoorlijk bedrag op de rekening dan zal deze worden geblokkeerd (automatisch) de blokkade kan je opheffen door je te legitimeren als erfgenaam die het recht hierop heeft, of als je kan aantonen dat de rest van de erfgenamen hebben verklaard dat jij de persoon bent die de afhandeling op zich neemt. bij de bank weten ze dat haar vader overleden is omdat de gemeente dit automatisch doorgeeft.

Als er iemand overlijd wordt dit automatisch gemeld bij de gemeente. Belastingdienst schrijft je uit het bevolkingsregister en moet er vaak worden afgerekend. Banken zal het een zorg zijn als de hypotheek maar betaald wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100