waar kan ik het beste 1700 euro aan kleingeld (10,20,50 cent en 1 euro's) wisselen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kleinere supermarkten en sigaretten winkeltjes zijn er maar wat blij mee, uit eigen ervaring. Maak wel zakjes met afgepast geld erin (€10.- zakjes) Ik doe er altijd even een briefje bij in met mijn telefoonnr. ,mocht de inhoud niet kloppen.

Bij de bank.

Ga ervan shoppen, en dan raak je het geleidelijk kwijt... Want als je het naar een bank brengt dan is het niet eens zeker dat ze het aannemen en het kan je ook nog eens geld kosten ook...

Bij iedere bank. Ik zou wel van te voren even telefonisch vragen of er kosten zijn verbonden aan het storten op je rekening of het wisselen.

Je kunt bij een aantal grotere winkels of grote supermarkten bij de bedrijfleider even gaan vragen of ze er wat mee kunnen. Vaak zijn ze blij met zoveel kleingeld.

Ik zou de lokale supermarkt eens vragen. Zij moeten betalen voor kleingeld bij de bank, jij om het in te wisselen. Win-win situatie heet dat.

Ik zou naar een winkel gaan waar ze je goed kennen, en het uitleggen, dan overleggen in welke hoeveelheden je het het best kunt inleveren, dan in sandwich-zakjes doen, en op een rustig moment in de winkel het inleveren - per 100,- per keer lijkt me best te doen. Ook sportkantines zitten vaak om kleingeld te springen. Succes - het is best een groot bedrag om geld op te verliezen bij het omwisselen !!!

Je hebt bij sommige banken een machine waarin je het kleine geld kan gooien en dit automatisch telt wat dan even later op je rekening gezet wordt. Je geeft het dan dus niet af aan de bankmedewerker die er niet op zit te wachten alles voor je te tellen.

het zelf tellen is een enorme klus hoor neem het mee naar een ING kantoor, daar hebben ze machines waar je het zo door elkaar erin dondert, de machine telt het, en zet het op je rekening. Een soort van tegengesteld PINnen dus:)

Je kunt ze langzaam uitgeven bij het winkelen. Tot 50 munten per keer is het 'wettig betaalmiddel' volgens de Nederlandse Bank. Een wettig betaalmiddel is een middel waarmee het volgens de wet is toegestaan te betalen, zoals geld of een chipknip. De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Zo mag een winkelier bepaalde munten of biljetten weigeren. De winkelier moet dit dan wel duidelijk aangeven, bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers.

Zoek iemand met een rekening bij de Rabobank. Daar kun je 't gratis afstorten in een machine.

Gewoon bij de bank. De grotere filialen en hoofdkantoren in de grotere steden, hebben allemaal zo'n kleingeldmachine. Je gooit het erin en het wordt geteld. Heel simpel.

Dit is wer zo iets kroms in het kader van 'waar kunnen we nu weer allemaal geld aan verdienen'. Als jij kleingeld hebt en dat wil wisselen voor groot geld (of wilt storten) betaal je daarvoor een aanzienlijk bedrag aan wisselkosten. Maar winkels, die graag kleindgeld willen hebben, moeten weer een onevenredig groot bedrag neerleggen om rolletjes kleingeld te mogen kopen !! Zo kunnen ze twee keer flink verdienen aan één en het zelfde produkt, dat ze eigenlijk gewoon gratis zouden moeten leveren. Werkelijk godgeklaagd. Het beste wat je kunt doen is contact opnemen met de manager van een grote winkel (je vaste supermarkt ofzo). Die zitten altijd te springen om kleingeld en het kost ze klauwenvol geld. Aan de kassa centjes uittellen is hoewel wettelijk toegestaan natuurlijk niet echt heel handig, (ook niet voor de klanten die achter je staan te wachten) maar ze willen vast wel even samen met je op kantoor een dealtje maken. Toegevoegd op 29-06-2009 07:40:02 Wel even telefonisch ofzo een afspraak maken hiervoor, want ad hoc hebben ze zelden tijd. Het is nogal een bedrag. En ik denk dat je ook goed duidelijk moet kunnen maken wat de herkomst is van het geld en waarom je met zo veel kleingeld loopt te sjouwen ; als winkels ook maar enigszins kunnen vermoeden dat het geld wel eens van dubieuze herkomst zou kunnen zijn, beginnen ze er vast niet aan. Zonder goed verhaal zul je denk ik toch gewoon bij stukjes en beetjes het geld op moeten maken.

Bel even de bank op voor je er heen gaat, er zijn steedsminder filialen waar nog een kas is, bij rrabobank en abnamro kan je dat alleen nog in regio hoofdkantoren doen volgens mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100