Is het duurder om met je creditcard te betalen, in verhouding met je pinpas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want met je pinpas betaal je 'contant', terwijl je met je kredietkaart 'op de pof' koopt : aan het einde van de maand wordt het pas van je betaalrekening gehaald (of nog later, als je elke maand maar een gedeelte aflost) En helaas : lenen kost geld....en het 'lenen' dat je met je creditcard doet, is nog een behoorlijk dure lening ook. Maar soms kan je niet zonder : in het buitenland kan je vaak geen auto huren zónder, of bij internetaankopen uit het buitenland óók niet. Dus probeer de schade te beperken, door elke maand je creditcard-schuld op '0,00' te krijgen....(sprak zij, die nog steeds de uitspattingen van de laatste vakantie aan het afbetalen is, wijs....)

Ja betalen met je creditcard is duurder dan met je pinpas. Je leent het geld op je creditcard en over het openstaande bedrag wordt een rente berekend door de creditcard maatschappij die behoorlijk veel hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een pinbetaling terwijl je rood staat.

Het betalen met de creditcard is voordeliger, omdat je met de pinpas onmiddelijk betaald en met de creditcard achteraf, dus heb je (een klein) rentevoordeel. Het bezitten van een creditcard is wel weer duurder dan het bezitten van een pinpas. Dus om je voordeel of nadeel te kunnen berekenen moet je rekening houden met alle transacties op jaarbasis. Bezit je echter beide kaarten en betaal je keurig elke maand het totale saldo van de uitgaven van de creditcard, dan is het betalen met de creditcard dus goedkoper.

Zolang je de met creditcard betaalde kosten maar binnen de (afgesproken) termijn laat afschrijven van jouw rekening, betaal je geen rente over dat bedrag. Buiten de jaarlijkse kosten voor je card: gratis krediet dus! De creditcard kan dus soms voordeliger zijn.

volgens mij maakt het niet veel verschil!

Voor de consument zijn de verschillen erg klein, mits je aan het einde van de maand in een keer laat afschrijven. Voor de detaillist is het echter fors duurder om een creditcard betaling te ontvangen, dus probeer daar ook rekening mee te houden.

Dat ligt eraan, in principe is betalen gratis, en als je het gelijk elke maand betaald is er verder niets aan de hand. Wel als je het in termijnen gaat aflossen, dan betaal je gewoon rente net als bij een lening. Leuke bijkomstigheid is dat een betaling met een creditkaart bij sommige maatschappijen is verzekerd. *Het hebben van een creditkaart kost wel geld, mocht je hem dus moeten aanvragen dan zou ik gewoon blijven pinnen.

voor veel mensen is de credit card 'duurder' om een andere reden: bij rood staan op je pinpas krijg je meteen een seintje dat de betaling niet lukt en dan heb je de kans om het toch maar niet te doen. Terwijl je met je credit card gewoon maar raak kunt kopen. Je moet wel betalen, maar die wijsheid komt achteraf pas. Je bent dan duurder uit omdat je meer koopt, dat ligt eigenlijk niet aan de credit card maar die maakt het 'te' makkelijk. Als je hier gevoelig voor bent: thuislaten dat ding! en niet bij de computer leggen.. of eigenlijk maar gewoon helemaal wegdoen!

je betaald een kleine rente erbij is te verwaarlozen hoor

Een creditcard kost vaak rond de €20 per jaar (afhankelijk van de creditcard). Een bankrekening kost van rond de €24 - €50 per jaar. Dus een creditcard is vaak goedkoper. Echter heb je vaak een bankrekening nodig waar het geld van afgeschreven moet worden

Bronnen:
https://creditchecker.nl/creditcard/vergel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100