hoe zijn de financien in een club/sportvereniging geregeld? en hoe komt het aan geld?

ik moet een soort van verslag maken voor bsm. en morgen gaan we naar de basketbalwedstrijd: giants - basketbal rotterdam. daar gaat de vraag dus ook een beetje over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Manieren van een sportclub om aan geld te komen zijn: -Subsidie van de overheid -Contributie van leden -Organisatie van een clubdag of evenementen dag -Een clubfeest (drank-verkoop) -Sponsoren -Giften van sympathisanten De financiën zijn vast gelegd in een jaarverslag. Deze krijgen leden te zien op de ALV (algemene ledenvergadering) hierop keuren leden het verslag goed. In dit verslag staan onder andere de plannen van de vereniging. de financiën kunnen genoteerd staan in: - een balans - overzicht van inkomsten/uitgaven - overzicht van baten/lasten - liquiditeitsbegroting - begroting Dus om meer informatie te krijgen over de financien van de basketbal club, zou ik contact opnemen met de penningmeester en vragen naar het jaarverslag van de ALV. voor meer vragen stuur een bericht.

Een sportvereniging moet vaak rekenen op steun van de gemeente. Verder kunnen ze natuurlijk sponsers vragen

Er komen gelden binnen van o.a. contributie, sponsoren, subsidies, eventueel omzet van de kantine, optredens bij zanggroepen, opbrengsten bingo's rommelmarkten. Elke club heeft een bestuur welke de gelden beheerd en ze leggen regelmatig verantwoording af aan de leden. Ook zullen enkele leden de kas geregeld nakijken om te zien of alles nog klopt.

Sportvereniging zijn vaak als rechtspersoon een vereniging of stichting. Ze kunnen subsidie krijgen van hun gemeente. Vaak hebben ze ook een kantine waar geld wordt verdiend en er zijn vast wel ouders die wat centen hebben en die dan de vereniging/stichting sponsoren. Als het geld wat ze binnenkrijgen blijft ook binnen de vereniging/stichting. Ze mogen geen winst uitkeren aan de mensen die daar helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100