In welke omstandigheden kan de economie/maatschappij weer goedkoper worden?

Je ziet overal de prijzen alleen maar stijgen, en de druk om geld te moeten verdienen ook alleen maar hoger worden. Er lijkt ergens een fout in het systeem te zitten, waardoor het alleen maar omhoog kan gaan.

De prijs van producten worden hoger waarmee het leven duurder wordt. Hierdoor kan het niet anders dat de mens zelf ook meer geld moet gaan verdienen om het allemaal te kunnen bekostigen. Sinds oudsher lijkt de enige richtig alleen maar omhoog te zijn.

Het lijkt wel alsof er steeds meer en meer (gepresteerd) moet worden om dezelfde boterham met worst te kunnen bekostigen.

Onder welke omstandigheden zou de prijzen, kosten, verdiensten, e.d. lager kunnen worden zodat meer de druk van de ketel af kan?

Als er een fout in het systeem zit, waar zou die dan zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De "fout"zit hem waarschijnlijk in de aard van de mens. Ieder mens probeert het beter te krijgen (dan zijn medemens) Kijk je wat er nu in China gebeurd is dat heel duidelijk want daar willen nu miljoenen mensen een auto. Omdat er zoveel mensen op de wereld zijn die allemaal verbetering (meer geld) willen worden grondstoffen schaarser dus duurder.Ook de concurrentie word steeds groter doordat producten over de hele wereld vervoerd kunnen worden en mensen uit arme landen voor weinig geld willen werken. Daarnaast kiezen wij vaak de goedkoopste producten in de winkel waardoor we weer zelf meewerken aan het versterken van dit systeem. Het zuivere communisme zou een mogelijke oplossing zijn maar het is gebleken dat dit ook niet werkt met als voorbeeld hoe het in Rusland ging. Heel actueel zijn de ontwikkelingen in Egypte en Libie die duidelijk maken dat ook het systeem van een dictator de langste tijd heeft gehad.Ook die mensen willen het beter krijgenHet is ook niet verwonderlijk dat de mensen wakker worden over de hele wereld door de verbetering van alle communicatie en daardoor in opstand komen. Vroeger was de "oplossing" een oorlog,waarna het land weer opgebouwd moest worden en de economie alleen maar groeide.Hopelijk lukt het om inmiddels met betere oplossingen te komen door samenwerking...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100