Is de NEM echt de goedkoopste energieleverancier van 2011?

Volgens de reclame is de NEM het goedkoopste, ook op vergelijkingswebsites voor energieleveranciers als http://www.goedkoopste-energieleverancier.nl zijn ze het goedkoopste. Maar is dit ook wel zo? Er was toch laatst een rechtzaak erover omdat ze niet het goedkoopste zouden zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan niet aangeven welke energieleverancier de goedkoopste is, dit is afhankelijk van het verbruik!

Het hangt af van hoe lang je lid wil zijn, wat voor soort energie (groen/grijs) of je gas en electriciteit wil, of je een vast of variabel tarief wil en je verbruik. Overigens zijn er heel veel klachten over de NEM.

Het is allemaal erg onoverzichtelijk met die tarieven. Ik heb sterk de indruk dat de NEM (en sommige andere bedrijven) mensen binnenhaalt met een laag 'tarief', maar dat dat tarief niet gebaseerd is op het gebruik van de afnemer. Waardoor je inderdaad een jaar lekker weinig betaalt, en dan ineens een gierend hoge eindafrekening krijgt. Er zijn vergelijkingssites, waar je vaak je eigen verbruik kunt invullen om een goeie schatting te krijgen. Maar daar moet je weer opletten dat er soms gerekend wordt met voordelige 'aanvangstarieven' (dus dat je in het begin korting krijgt, en uiteindelijk toch iets meer zult betalen). Zulke sites zijn bijvoorbeeld: http://www.gaslicht.com/ http://www.energievergelijken.nl/ http://www.energieprijzen.nl/ Mijn persoonlijke ervaring is dat Greenchoice het goedkoopste is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100