waarom heb ik niet over alle jaren dat ik heb gewerkt pensioen opgebouwd?

ik zou over de eerste jaren (van 15 tot mijn 24ste ) geen pensioen hebben opgebouwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De basis van het huidige pensioenstelsel gaat uit van een premiebetaling van 40 jaar. Dit betekent bij een pensioengerechtigde leeftijd van 65, dat je met je 25ste begint met het betalen voor je pensioen.

Meestal begin je met pensioenopbouw vanaf je 25e!

Dan heeft je werkgever over die periode geen pensioenpremies afgedragen. Dat kan, als in jouw arbeidsvoorwaarden niet stond dat je pensioen opbouwde, zal dat ook niet gebeurd zijn.

Je bent nog te jong voor pensioen opbouw. Daarnaast is het ook niet altijd zodat je bij elke werkgever pensioen opbouwt. Als je ergens gaat werken is het wel handig om de cao door te lezen en te kijken of er een pensioenregeling is en tijdens het sollicitatie gesprek te vragen naar het pensioen

Kijk in je arbeidsovereenkomsten van toen met de geldende voorwaarden. Kijk of er pensioenpremie bij je is ingehouden, een goede aanwijzing. Vraag na bij collega's die tegelijkertijd in dienst waren en wat ouder waren. Bij veel pensioenfondsen trad je pas toe als je 25 was.

Meestal is het zo, dat je werkgever pas op je 25e pensioen premie inhoudt. Uitzondering is meestal, dat als je voor die tijd bent gehuwd, je aspirant deelnemer aan het pensioenfonds bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100