Is er ergens een goed (gratis) programma waarmee je procesbeschrijvingen kunt maken?

In het kader van het handboek AO/IC moet ik procesbeschrijvingen maken, met de bijbehorende flowcharts. Is er ergens online een goed programmaatje te vinden waarmee ik zulke schema's kan maken?
Ik doe het nu in word, maar bij elke wijziging ben ik een eeuwigheid bezig om de blokjes weer te verschuiven zodat het er een beetje goed uitziet....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op mijn vorige werk gebruikte ik altijd Microsoft Visio. Dit is echter geen gratis pakket. Een alternatief dat naar mijn weten gratis is is Gliffy (zie link). Er zijn ook wel andere alternatieven te vinden die gratis zijn maar die werken vaak alleen op een Linux machine en als onderdeel van een open source officepakket en ik weet niet of dat nou helemaal je bedoeling is.

Bronnen:
http://www.gliffy.com/

Ik vermoed dat je je schema maakt met losse blokjes en pijlen/lijnen. Je kunt in Word en PowerPoint echter ook gebruikmaken van verbindingespijlen/-lijnen. Deze zitten vast aan de blokjes waartussen ze lopen (aan de sleepgreepjes). Wanneer je zo'n blokje verplaatst, blijven de lijnen/pijlen eraan vastzitten, zodat je de verbinding niet opnieuw hoeft te maken. In PowerPoint staan de lijnen in het Ribbon 'Start' in het blok 'Tekenen'. In Word werkt dit alleen wanneer je je schema maakt op een 'Tekenpapier'. Klik hiervoor op het Ribbon 'Invoegen'. Klap 'Vormen' uit. Onderaan kun je kiezen voor 'Nieuw tekenpapier'. In het tekenpapier kun je de vormen op dezelfde manier verbinden als in PowerPoint. Voordeel is ook dat je schema gegroepeerd is en je het in zijn geheel kunt verplaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100