Huwelijkse voorwaarde met koude uitsluiting. Man is vermogend en vrouw heeft geen vermogen. Samen hebben ze 2 kinderen. Man overlijd. Wie erft wat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afhankelijk of er een testament is. Indien er geen testament is, erft de vrouw als langstlevende (de huidige wet) met een schuld aan de kinderen. Als er wel een testament is dan is dat bepalend .

De kinderen. De vrouw is uitgesloten van het volledige erfdeel (helft + kindsdeel)

De koude uitsluiting betekent dat ze niet delen in elkaars toegenomen vermogen. Dat houdt in dat in dit geval de vrouw recht heeft op de spullen die ze inbracht en haar eigen geld. De rest gaat naar de kinderen. Toegevoegd na 2 minuten: Koude uitsluiting Onder deze naam staat de overeenkomst van huwelijkse voorwaarden bekend waarbij tussen partijen geen enkele gemeenschap van goederen bestaat. Het woord 'koud' heeft betrekking op het feit dat partijen op geen enkele wijze hun inkomen en vermogenstoename verrekenen (delen). Deze huwelijkse voorwaarden zorgen ervoor dat tussen de echtgenoten een minimum aan financiële banden bestaat. Het enige dat hen financieel bindt, is de wettelijke verplichting elkander 'het nodige' te verschaffen. Deze huwelijkse voorwaarden houden in dat geval grote risico's in voor een echtgenoot die, nu of in de toekomst, geen eigen inkomen heeft. Hij of (meestal) zij deelt in geen enkel opzicht in de vermogens-toename die bij de andere echtgenoot optreedt. Niettemin kunnen deze huwelijkse voorwaarden aanvaardbaar zijn, bijvoorbeeld als de economische zelfstandigheid van een partner door het huwelijk niet in gevaar komt en bij een huwelijk tussen ouderen

Bronnen:
http://www.anotaris.nl/trouwen/verschillen...

De kinderen erven, moeder beheert tot hun 18e de erfenis!

De kinderen erven. Je het een huwlijkse voorwaarde met koude uitsluiting. Dat wil zeggen dat je economisch niet met elkaar verbonden bent.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huwelijkse_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100