Waarom bestaat er geld?

Waarom bestaat er geld??

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je iets nodig hebt om te handelen. Vroeger ruilde ze bijvoorbeeld koeien tegen schapen. Later werden daar een soort van casino fishes voor gemaakt en volgens mij is geld zo begonnen.

Vroeger toen er nog geen geld was, ging men onderhandelen met spullen. De ene had bijvoorbeeld wortelen en aardappelen in zijn tuin geplant, terwijl de ander kippen hadden die eieren legde. Of er werden werkzaamheden geruild zoals metselen en plamuren, maar omdat men nooit zeker wist dat de waarde van de ruilmiddelen hetzelfde was moest er een ruilmiddel zijn, zodat men zeker wist dat de prijzen (vroeger dus spullen of werkzaamheden) gelijk stonden aan hetgeen wat zij wilden kopen/hebben.

vroeger gebruikten de mensen waren om te handelen maar geld was dus efficienter..

Als er geen geld is is het veel lastiger om de goederen te krijgen die jij graag wil hebben. Vroeger ging alles via ruilhandel: Ik heb bijvoorbeeld brood en jij hebt melk. Door 1 brood te ruilen voor 1 liter melk hebben wij beide brood en melk. Aangezien het voor bepaalde personen lastig is om goederen te ruilen voor andere goederen is geld ontstaan. Daardoor verkoop ik brood aan iedereen die het nodig heeft en kan ik met het geld dat ik krijg verschillende dingen kopen die ik weer nodig heb, of geld opzij leggen om grotere dingen te kopen. Wij ruilen dus goederen of diensten tegen iets dat een bepaalde waarde heeft en we kunnen dat weer ruilen voor andere zaken.

vroeger was er ruilhandel dan ruilde je bijvoorbeeld een vis die je gevangen had voor een brood. dat was vrij onhandig omdat de bakker niet altijd interesse had in een vis. toen ging men over op gouden en zilveren munten goud was waarde vast en de bakker had zijn kast niet meer vol liggen met rotte vis. maar al dat goud en zilver was wel vrij zwaar in de portemonnee en was roofgevoelig. dus leverden ze het in bij iemand die een kluis had en kregen een certificaat van de kluiseigenaar die ze altijd konden inleveren voor hun goud. op de markt ging men toen niet meer handelen met het onhandige goud maar ging men ruilen met hun certificaten. de kluiseigenaar had zoveel goud in de kluis liggen dat hij het kon uitlenen en daar nog geld mee kon verdienen ook. toen begon hij andermans goud uit te lenen. onder de voorwaarde dat hij rente kreeg over zijn geld. zo verdiende de kluiseigenaar aan het uitlenen va nzijn kluis en aan het uitlenen van het goud in de kluis. aangezien bijna niemand ooit bij de kluiseigenaar langs kwam om zijn goud weer op te halen leende hij hetzelfde goud steeds meer uit. tegenwoordig is die kluiseigenaar bankier en heeft zelfs het goud in de kluis al verkocht omdat niemand het nooit kwam halen.

Stel je eens voor dat er geen geld was. Hoe zou je aan spulletjes moeten komen? Vroeger werd er met steentjes betaald als "geld". Als jij iets wilt dat de ander heeft, dan wil de ander dat best aan jou geven maar hij wil er ook wat voor terug. Ook werd er in natura gehandeld: jouw kip tegen mijn graan. Dus zonder dat er geld bij kwam kijken, maar met ruilmiddel. Toe er een muntensysteem kwam, werd aan munten waarde toegekend. En aan spullen ook. Dat maakt het wel wat overzichtelijker in het leven, dat dingen gewoon met geld betaald kunnen worden. Hoef je niet eeuwig met je kippen te sjouwen :)....

Geld is een betaalmiddel, inruil daarvoor krijg je je goederen, levensmiddelen ect. Geld bestaat omdat je ermee kunt handelen. Stel je eens voor als er geen geld zou zijn dan zijn er ook geen arme en rijke mensen zijn...materialistisch gezien, iedereen is dan gelijk...dat is een plus punt...

Beste susan, Geld hadden ze vroeger niet vroeger was er ruilhandel maar op en duur hadden mensen niks meer om te ruilen. dus besloten ze om geld te maken en daar mee te kopen en te verkopen Toegevoegd na 59 seconden: Beste anne, Geld hadden ze vroeger niet vroeger was er ruilhandel maar op en duur hadden mensen niks meer om te ruilen. dus besloten ze om geld te maken en daar mee te kopen en te verkopen

Denk nou even logisch na; als er geen geld zou zijn en ik wil morgen met vakantie dan moet ik een koe, of een zak aardappelen meenemen om aan mijn behoeftes te kunnen voldoen, ik bedoel mijn schulden te kunnen betalen. Geld is dus een fantastisch economisch ruilmiddel dat zich onderscheidt van andere ruilmiddelen doordat het de wederdienst die aan de ruilpartner verschuldigd is niet onmiddellijk voldoet maar op grond van algemene en wettelijke erkenning gebruikt kan worden voor verdere ruiltransacties. Beetje ingewikkeld, maar zo is het. En ik kan het overal ter wereld uit de muur trekken. Je moet het wel hebben hoor ik iemand zeggen, maar de boer die vroeger met een koe naar de markt ging moest de koe ook hebben. En die groeiden niet aan de bomen, maar die moest hij verdienen. Werken dus en dat moeten we heden ten dage nog steeds. De functies van geld zijn: Het is een betaalmiddel. Het is een rekenmiddel. Het is een opslagmedium voor economische waarde. Geld als betaalmiddel betekent dat men ermee kan betalen en men niet afhankelijk is van ruilhandel. Geld als rekenmiddel betekent dat het gebruikt kan worden om eenheden van waarde te benoemen en daarmee te rekenen. Zo kunnen we zeggen dat een pak melk € 1,- waard is, een brood € 2,- en dat een brood dus twee keer zoveel waard is als een pak melk. Dit is in de handel een onmisbare functie. Vroeger was een 1 brood 5 eieren waard, maar als je nu geen eieren had? Geld kan functioneren als opslagmedium voor economische waarde als er een rente over vergoed wordt die minimaal gelijk is aan de inflatie. Wie kan zich nog een moderne wereld zonder geld voorstellen. Lang leve deze prachtige uitvinding. Hebben de Florentijnen niet de eerste Florijn, later gulden (=gouden) geslagen? Is er dan helemaal geen probleem met dat geld? Nee, het probleem wordt verward met de MENSEN die het bedacht hebben en gebruiken. Maar tijden de ruilhandel in de Middeleeuwen sloegen ze elkaar de kop ook al in om een koe. Maar dat is een heel ander onderwerp.

Geld heeft een ontwikkeling door gemaakt door de eeuwen heen van stenen en schelpen en andere methode naar echt gouden dukaten enz. Mensen hadden behoefte aan een ruilmiddel waarmee alles kon worden afgemeten. Een goed ruilmiddel is het geld geworden.

Om je eten te betalen whaha XD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100