En mag je van een winkel eisen dat ze een briefje van 100, of 200 of 500 moeten accepteren.

En als ze dit mogen weigeren waarom brengen ze de nederlandse bank deze briefjes dan toch in omloop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Winkels mogen zelfs alle briefgeld weigeren. Er zijn winkels met PIN "only" . Daar kun je alleen pinnen. Scheelt ze een hoop administratie ( en omzet :-) De Nederlandse bank brengt de briefjes in omloop , omdat er vraag en aanbod is aan groot cash geld . Bijvoorbeeld in de tweedehands auto handel ( vaak cash betaald ) of de diamant handel , of op de markt of de veehandel , en in de casino's . Ook het zwarte economische circuit maakt veel gebruik van CASH.

Ze mogen het weigeren. Supermarkten zijn niet de enige die van geld gebruik maken. Er zijn groothandels e.d. die het wel accepteren.

Ze mogen alleen officiele betaalmiddelen weigeren als dat bij de ingang van de winkel kenbaar is gemaakt. Daar staat dan ook vaak 'wij ronden af op 5 cent' en 'wij accepteren geen 100-200-500 euro biljetten'.

in winkels moet je gewoon lekker pinnen, naast minder risico ook makkelijk om je transacties op deze site te verwerken. grote flappen kan je kosteloos storten op je bankrekening. voor de rest sluit ik me aan bij de andere antwoorden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100