18 jaar ,geen studiefinanciering,geen kinderbijslag,geen werk. waar heb je dan nog recht op?wie heeft ervaring ermee?

gestopt met studie dus geen recht meer op studie financiering en 18 jaar dus ook geen kinderbijslag. ze heeft ook nog geen werk wie weet waar ze eventueel nog recht op heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u in Nederland woont, niet genoeg inkomen of vermogen heeft om in uw levensonderhoud te voorzien en ook niet in aanmerking komt voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering kunt u de periode overbruggen tot u weer een baan vindt. Er is een aantal voorwaarden. Voorwaarden bijstandsuitkering U heeft recht op een bijstandsuitkering als u aan de volgende voorwaarden voldoet: * U woont in Nederland. * U bent 18 jaar of ouder. * U heeft niet genoeg inkomen of eigen vermogen om in uw levensonderhoud te voorzien. * U kunt geen beroep meer doen op een andere uitkering. * U bent niet gedetineerd. * Uw eigen vermogen komt niet boven een bepaald bedrag uit. Eigen vermogen en bijstand Onder eigen vermogen valt niet alleen spaargeld, maar bijvoorbeeld ook een auto. Kan ik als jongere een bijstandsuitkering krijgen? De Wet investeren in jongeren (WIJ) verplicht gemeenten om jongeren die zich melden voor een bijstandsuitkering een aanbod te doen. Dat aanbod kan een baan zijn, een vorm van scholing of een combinatie van beide, afhankelijk van de situatie van de jongere. Deze regeling geldt sinds 1 oktober 2009 voor jongeren van 18 tot 27 jaar die een bijstandsuitkering aanvragen. Accepteren werkleeraanbod Accepteert de jongere het werkaanbod, dan krijgt hij salaris van de werkgever. Bij acceptatie van het leeraanbod krijgt de jongere waar nodig een inkomen dat even hoog is als de bijstandsuitkering. Een jongere die het aanbod van de gemeente niet accepteert, krijgt geen uitkering van de gemeente. Jongeren die niet kunnen leren of werken Gemeenten hoeven geen aanbod te doen aan jongeren die niet kunnen werken of leren. Het kan dan gaan om jongeren met een handicap. Deze groep jongeren komt wel in aanmerking voor financiële ondersteuning, die aansluit bij de huidige bijstandsnorm. Meer informatie bestrijden jeugdwerkloosheid De Wet investeren in jongeren (WIJ) is bedoeld om te bevorderen dat jongeren blijvend werk vinden en om te voorkomen dat ze afhankelijk worden van de bijstand. Meer informatie over deze wet en de overige plannen om jeugdwerkloosheid te bestrijden, vindt u in het dossier Jongeren en werk.

Je hebt recht op een werk-leer aanbod http://www.rechtopwij.nl/inhoud/home : Welkom op Recht op WIJ.nl. Deze site bevat alle informatie over de nieuwe Wet investeren in jongeren (WIJ). U vindt hier antwoord op vragen als 'Hoe moet ik een werkleeraanbod aanvragen?', 'Wanneer krijg ik een inkomensvoorziening?' en 'Welke verplichtingen heb ik?'. Je hebt nadrukkelijk niet direct recht op bijstand: http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/home: Let op! Bent u jonger dan 27? Voor u gelden de regels van de Wet investeren in jongeren (WIJ). Klik hier voor meer informatie.

Toen ik ben gestopt met mijn studie ben ik gaan werken. Via uitzendbureaus, tijdelijk werk, krantenwijk, noem maar op. Als je 18 bent moet je geen eisen stellen aan het werk en gewoon aan de slag gaan. Toegevoegd na 16 minuten: Als je wegens ziekte niet kan werken of studeren, kan je een Wajong uitkering aanvragen

Bronnen:
https://www.regelhulp.nl/overzicht/wajong-...

Aangezien ze geen werk/inkomen heeft heeft ze in ieder geval recht op zorgtoeslag (ongeveer €61/maand). Als ze niet meer bij haar ouders woont heeft ze evt recht op huurtoeslag (kan oplopen naar wel €220/maand)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100