Wat is het gevolg wanneer je naar de spoedeisende hulp gaat maar hier blijkt dat er niets aan de hand is?

Als je bepaalde symptomen hebt en hiervoor de spoedpost van de huisarts belt, en hij raadt je aan om zo snel mogelijk naar de spoedeisende hulp te gaan, dan wordt dit normaalgesproken vergoed. Ik las op internet dat dit niet het geval is wanneer 'de vereiste hulp niet spoedeisend is'... Wat houdt dit in als je bij de spoedeisende hulp komt, denkend dat je iets hebt waar je vrijwel alle symptomen van hebt, bijvoorbeeld een dodelijke vergiftiging, maar hier blijkt dat je niets mankeert. Wat is in zo'n geval het gevolg, op financieel gebied? Er was geen vereiste hulp omdat er niets gedaan hoefde te worden, behalve een kort onderzoek waaruit bleek dat er niets was. Kan je voor zoiets een hoge rekening krijgen? Mij lijkt dat je hier niets aan kan doen, en als je huisarts dit aanraadt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Je betaald alleen je eigen risico. Heb je al je al je eigen risico al verbruikt dan wordt het vergoed anders kan je wel een rekening verwachten.

Bronnen:
https://www.cz.nl/klantenservice/hoe-zit-d...

Als ik je goed begrijp ga je op verwijzing van de huisarts naar de spoedeisende hulp. Behalve dat je eigen risico aangesproken gaat worden, is er niets aan de hand. Je hebt een verwijzing dus als er achteraf niets ernstigs of urgents aan de hand is, maakt niets uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100