Waarom moet je je zorgpas overhandigen bij de tandarts?

Zojuist bij een nieuwe tandarts geweest. Ik moest verplicht een ID en mijn zorgpas meenemen, en werd daar toen automatisch ingeschreven.

Ik heb echter geen tandartsverzekering, dus wat had het overhandigen van mijn zorgpas dan voor doel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Erkende zorgverleners zijn verplicht het Burgerservicenummer (BSN) te gebruiken. Dat betekent dat zorgverleners zoals uw huisarts, tandarts, apotheek, ziekenhuis of zorgverzekeraar uw BSN vastleggen in hun administratie en gebruiken bij het uitwisselen van gegevens met andere zorgverleners. Zorgverleners moeten controleren of u degene bent die hoort bij het BSN voordat ze uw BSN mogen gebruiken in hun administratie. Daarom kunnen zij u vragen om een geldig identiteitsbewijs. Het BSN nummer is dus bestemd voor de administratie van de zorgverlener, niet om rekeningen bij een zorgverlener te declareren. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identificatie/vraag-en-antwoord/wat-houdt-de-identificatieplicht-in-de-zorg-in.html

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pa...

Er zijn behandelingen die wel in het basispakket zitten: tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen tot 18 jaar; tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit; fluoridebehandeling voor kinderen onder de 6 jaar die ‘blijvende’ tanden en kiezen krijgen; Dus als je ooit naar de kaakchirurg moet, of in aanmerking komt voor een kunstgebit, is het voor de tandarts belangrijk je gegevens te hebben, mogelijk heb je ook kinderen onder de 18 jaar, die onder jouw verzekering vallen en ook daarvoor zijn jouw gegevens nodig.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zo...

Je Id is zoals al gezegd verplicht. De tandarts kan zien hoe je verzekerd bent en zal,als het een goede is, je er op wijzen wat de eventuele kosten voor jezelf zijn. Soms krijg je een prijsopgave mee zodat je er over na kunt denken of je de behandeling wil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100