krijg ik sterisilatie (man) vergoed?

Ik wil mij in 2013 laten steriliseren. Bij welke verzekeraar kan ik zo voordelig mogelijk mijn zorgverzekering afsluiten? Ik zie door de bomen het bos niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vergoeding voor een sterilisatie is uit de basisverzekering gehaald. Je kunt nog wel een aanvullende verzekering afsluiten bij een aantal partijen waarbij de ingreep wel wordt vergoed. Moet je wel even kijken naar de extra kosten per maand, want een sterilisatie kost ongeveer 350,- euro (bij bijv. het Rijnland ziekenhuis), dus bij een maandpremie van 30,- extra voor een aanvullende verzekering betaal je het eigenlijk toch zelf.... Zie https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/sterilisatie.aspx voor meer informatie.

Er zijn diverse aanvullende verzekeringen waarbij u sterillisatie vergoed kunt krijgen. Echter, dit is inderdaad lastig te achterhalen. Ik raad u aan om goed door te klikken op de websites van de zorgverzekeraars, dan komt u vanzelf op een PDF of bestand terecht waarin dan staat waar u allemaal precies voor vergoed bent. Het is inderdaad veel uitzoekwerk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100