Er dreigt een geschil te komen met mijn ex ivm ouderlijk gezag. Kan ik nu nog rechtsbijstandsverzekering afsluiten die per direct in werking treedt?

Tussen mijn ex en in ging het altijd goed. We zijn nu bijna een half jaar uit elkaar. Nu krijg ik steeds meer mailtjes van haar dat ze de omgangsregeling wil wijzigen. Ik wil dit niet. Zij geeft aan dat ze al een 3e partij heeft ingeschakeld. Ik wil weten of iemand weet of het nog nut heeft om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten en zo ja, wie weet welke verzekering per direct ingaat. Mocht ik morgen al een brief van haar krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik raad je aan naar een juridisch loket of sociaal raadsman te gaan en informatie te vragen. wat zijn de regels, de rechten en de plichten, zeer belangrijk om te weten en ook indien nodig dat de andere kant (je ex) weet dat je dat weet. als je een gewone regelier betaalde baan hebt, kan je ook bij een advocaat (goede zoeken) naar binnen lopen (eerst bellen) en in een eerste gratis afspraak al je problemen/te verwachten problemen op tafel gooien en om oplossingen antwoorden vragen. succes. Toegevoegd na 2 minuten: toevoeging: een rechtsbijstandsverzekering die je nu afsluit gaat niet per direct in, uit ervaring weet ik dat daar een periode van een paar maanden ( 3 of 4 ) tussenzit.

Juridische geschillen over de verdeling van de zorg (vroeger omgangsregeling geheten) duren vaak lang, zijn duur en leveren weinig op. Het is beter om in een vroeg stadium met elkaar te gaan praten en samen naar een familierechtadvocaat of mediator te gaan. Rechtsbijstandsverzekeringen dekken vaak niet familierechtelijke procedures, maar soms wel de kosten van een mediator. Er wordt echter altijd een wachttijd van een paar maanden gehanteerd.

Bronnen:
http://www.pieterdorhout.nl/index.php/nl/k...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100