Welke zorgverzekering moet ik kiezen als student?

25 december word ik 18 jaar. Ik moet dan een zorgverzekering sluiten. Ik heb gehoord dat er speciale zorgverzekeringen zijn die goedkoop zijn speciaal voor studenten. Welke moet ik kiezen die voordelig zijn voor mij als student?

Toegevoegd na 22 seconden:
En hoe werkt het allemaal met eigen risico?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een aantal zaken die je goed op een rijtje moet hebben: - Eigen risico is per wet bepaald. Dit betekent dus dat je sowieso € 350 aan eigen risico betaalt. Dit kan hoger zijn (eigen keuze), waardoor je jouw lasten verlaagd. - Een collectieve zorgverzekering is niet per saldo goedkoper. Het is daarom altijd goed om altijd je zorgpremie te vergelijken (niet altijd uitgaan van zorgvergelijkers, maar zelf berekenen voor jouw situatie). - Er zijn enkele zorgverzekeraars die zich richten op studenten, zoals National Academic. Daarnaast zijn Zekur en Take Care Now ook gericht op jongeren. Naast een lage premie bieden zij ook leuke extra's (zoals korting op sportscholen, eenvoudige declaraties e.d.) wat het voor studenten net wat aantrekkelijker maakt. Zaak is vooral om goed te vergelijken. Succes en alvast gefeliciteerd!

Bronnen:
http://www.zorgverzekering-nederland.nl/be...

Als je studeert kan je bij veel verschillende instanties een collectieve studentenzorgverzekering afsluiten. Het grote voordeel is, dat je korting krijgt op je basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Vaak kan je via je hogeschool of universiteit een collectieve zorgverzekering afsluiten. Informeer hiervoor bij je eigen hogeschool of universiteit. Daarnaast bieden de De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) een collectieve zorgverzekering voor studenten.

Los van een collectieve verzekering voor studenten moet je bepalen hoeveel eigen risico je aandurft. Het verplichte eigen risico is volgend jaar 350 euro en de eerste 350 euro die je niet bij de huisarts opmaakt maar bijv door medicijnen, door een bezoek aan het ziekenhuis etc betaal je zelf. Als je een hoger eigen risico neemt omdat je denkt/hoopt dat je niet ziek wordt en geen ongeluk krijgt kun je het goedkoper maken. Verder moet je nadenken over een aanvullende verzekering. Dit maakt het weer duurder maar dan zijn bijv tandartskosten, fysiotherapie en vele andere zaken weer gedeeltelijk of geheel gedekt. Laat je informeren door iemand die jouw situatie kent, je ouders, een tante/oom etc. Meer lezen kun je in de bronnen:

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zo...
http://www.studenten-zorgverzekeringen.nl/
http://www.studenten-zorgverzekeringen.nl/...

Hoi, Ik ben naar vandaagcollectief gegaan. Ik betaal maar € 100,39 per maand voor de basisverzekering van VGZ! Ben toevallig ook 1e kerstdag jarig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100