Wat te doen als je geen ziektekosten verzekering hebt maar wel dringend hulp nodig hebt?

Deze persoon is gevallen en loopt al 'n tijd met 'n ontstoken wang rond omdat r waarschijnlijk 'n mega splinter in z'n kaak zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

onmiddellijk naar een arts toegaan, of een ziekenhuis (eerste hulp). artsen zijn verplicht te helpen, daar hebben ze een eed voor afgelegd. gewoon er naar toe gaan! Toegevoegd na 1 minuut: als het niet een dakloze is (daar dacht ik aan) dan ontstaat er een schuld die wel voldaan met worden. daar is vast wel een regeling voor te treffen. als hulp dringend nodig is, dan komt dat op de eerst plaats! Toegevoegd na 2 minuten: ...*voldaan moet worden*...

Hulp/behandeling toch nog krijgen en pas achteraf betalen mogelijk dmv termijnbetalingen oid. Je hebt echt geen keuze eh.

Indien het strikt noodzakelijk is zal hij hulp kunnen krijgen. De persoon heeft dan nog steeds wel een schuld aan de zorgverzekering maar die heft de persoon nu ook. Van deze schuld komt de persoon niet af en er zal ook op termijn een loonbeslag voor worden gelegdd.

Als u niet verzekerd bent voor de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en u toch medische zorg nodig heeft, moet u de kosten van deze zorg zelf betalen. Betalingsregeling zorgverzekeraar Bent u wel verzekerd maar kunt u de premie niet betalen, dan kan de zorgverzekeraar een betalingsregeling met u treffen. Boete voor onverzekerd zijn Bent u na 2 boetes nog steeds onverzekerd, dan verzekert het CVZ u bij een zorgverzekeraar. Het CVZ houdt dan 12 maanden lang de standaardpremie van deze zorgverzekering in op uw loon, uitkering of een andere bron van inkomsten. Heeft u geen vast inkomen, dan krijgt u een acceptgiro toegestuurd. Premie niet met terugwerkende kracht betalen U hoeft de premie voor de zorgverzekering niet met terugwerkende kracht te betalen. Wel moet u zelf de kosten betalen voor de medische zorg die u nodig had in de periode waarin u onverzekerd was.

Je kunt eigenlijk niet 'geen verzekering' hebben, want dat is gewoon verplicht. Heeft de persoon in kwestie geen verzekering, dan zal hij WEL geholpen worden, maar daarna ook absoluut worden aangeslagen voor achterstallig premie met een fikse boete. Mensen die volkomen inkomenloos zijn (daklozen en ilegalen bijvoorbeeld) worden ook gewoon geholpen als de situatie medisch noodzakelijk is. Dat komt dan uit het potje waar we allemaal samen voor opdraaien. Maar voor niet-verzekerd zijn uit nonchalance, nalatigheid, gemakzucht, poging tot ontduiking of wat dan ook, is geen excuus. En terecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100