Valt eigen risico Zorgverzekeraar onder AWBZ?

Als je in een AWBZ instelling zit, komen kosten deels voor rekening AWBZ en deels voor rekening van de zorgverzekeraar. Kan ik, als ik van de zorgverzekeraar een rekening krijg voor het eigen risico dat zij hanteren, dit verhalen op de AWBZ?

Toegevoegd na 1 dag:
Vraag gesloten zonder beste antwoord: het blijkt dat er een regeling is, waarbij het CAK mensen automatisch een compensatie betaalt voor een hoog eigen risico. Voor 2012 is dit € 85. Mensen krijgen dit automatisch en hoeven dus niets aan te vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet mogelijk. Het eigen risico van je zorgverzekering zijn kosten voor jezelf. Dit kun je dan nergens op verhalen.

Ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen en iets uitgebreider dan mijn voorganger: Iedereen in nederland heeft een basis verzekering met een eigen risico, daarnaast kun je je basisverzekering uitbreiden. Iedere verzekering heeft zo zijn eigen pakketten. Als je in een instelling zit en of dat nu een particulieren of een ANBZ is, het eigen risico blijft gelijk voor elke inwoner van Nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100