Ik wil in Duitsland een vakantieappartement verzekeren. Verzekeraar heeft optie permanente bewoning of tijdelijk. Welke vorm is goedkoper en waarom ?

Ik bevind me in de oriëntatiefase voor de aanschaf van een appartement, maar als ik de woning in de weekenden gebruik en van plan ben te verhuren is er redelijk veel bewoning en staat het niet (lange) tijden leeg. Op internet is het niet mogelijk prijzen op te vragen voor "ferienwohnung" verzekeringen, dus zijn deze bij voorbaat duurder dan verzekeringen bij permanente bewoning? Zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden bij het verzekeren van een vakantieappartement?

Weet jij het antwoord?

/2500

In Nederland kun je je buitenlandse huis ook verzekeren. Zoals bijvoorbeeld bij de Europeesche Verzekeringen. Deze maken geen onderscheid in hoe het huis bewoond wordt. En ook bbb-verzekeringen maakt dat niet zoveel uit. Wanneer je verzekering daarom vraagt, kun je het hun gewoon vragen. Belangrijk voor hun is de risico-inventarisatie. Wanneer je permanent woont, dan is de kans op inbraak minder groot bijvoorbeeld. Van de andere kant, bij brand is de kans groot dat het hele huis direct is af te schrijven, omdat er niet tijdig gehandeld kan worden door de niet aanwezige bewoner. Dergelijke zaken zijn voor de verzekering ingedeeld in een risicoanalyse, en worden berekend met (door hun bekende) statistische cijfers, en vormt een deel van de formule ter berekening van je premie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100