Hoeveel kost het om je te verzekeren voor als je iets per ongeluk kapot maakt en is dat ook belangerijk om te doen?

Ik hoor van kennissen van mij dat ik me moet laten verzekeren voor eventuele schade die ik kan aanrichten. Dus bijv als ik op een bank ga zitten dat ik daarvoor verzekerd moet zijn voor als ik die kapot maak. Of als ik iemand anders zijn telefoon kapot maak... Daar moet je je voor verzekeren zeiden zij. Is dat ook zo en hoeveel kost dat ongeveer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de WA verzekering, je wettelijke aansprakelijkheid: Is ongeveer 2 tot 5 euro per maand. http://nl.wikipedia.org/wiki/Aansprakelijkheidsverzekering Toegevoegd na 13 uur: Even voor de volledigheid; DE WA verzekering is verplicht als eigenaar van een motorvoertuig. De aansprakelijkheidsverzekering is wat jij beschrijft. Deze wordt in de volksmond ook van WA verzekering genoemd. De aansprakelijkheidsverzekering kun je op veel verschillende plaatsen afsluiten en is niet onverstandig erbij te nemen.

WA verzekering is volgens mij alleen verplicht voor een motorvoertuig maar is voor je eigen gemoedsrust en zekerheid zeer zeker aan te raden omdat het bijna niets kost en je kan behoeden voor een plotselinge grote schadeclaim. Zelf was ik nog maar een half jaar verzekerd toen ik ging verhuizen en er een stuk glas naar beneden viel en in de motorkap van een nieuwe auto terecht kwam...schade 1200 gulden!Op dat moment veel geld maar was gelukkig verzekerd! Goedkope verzekeringen via Independer

Dat is de wa en dat is verplicht je auto heeft ook een wa verzekering maar die is alleen voor de auto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100