Vandaag een zorgverzekering aangemeld. Er is mij verteld: geen boete, Maar terugwerkende kracht premies van de afgelopen 3 maanden betalen. Klopt dit?

ik Ben op 30-09-2011 ingeschreven in Nederland. Verzekring gaat in 01-01-2012. Ik hoef geen boete te batelen omdat het nog binnen de 4 maanden valt vanaf ik ben ingeschreven. Maar dast van terugwerkende kracht is "wettelijk geregeld en overal zo". Ik vind er niks over op de site van CVZ. Kan iemand me vertellen of dit klopt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent verplicht je te verzekeren vanaf het moment dat je in nederland woont en ingeschreven bent. Dus ja dat ben je verplicht te betalen.

In eerste instantie dacht ik dat jouw verzekering je een beetje in de maling nam door je 3 maanden extra te laten betalen. Maar nee, dat is kennelijk wettelijk zo geregeld. Kijk maar even op de website van het College van Zorgverzekeraars (zie bron). Daar staat: "Termijnen voor aanmelding "(....) "Nieuw in Nederland: immigranten of buitenlanders die in Nederland komen werken, moeten binnen vier maanden een zorgverzekering afsluiten. (....)" "Voor alle situaties geldt dat de ingangsdatum van de zorgverzekering met terugwerkende kracht wordt bepaald". Het is dus correct dat je, met terugwerkende kracht, de premie voor de maanden oktober t/m december moet betalen.

Bronnen:
http://www.cvz.nl/verzekeringen/zvw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100