wat gebeurd er met uitkering verzekering bij overlijden?

Bezit samen met ex een woning.na scheiding afgesproken dat
ik daar blijf wonen omdat verkopen alleen nadelen oplevert.
Overlijdensverzekering keert normaal helft van hypotheek
uit aan langstlevende partner maar daarvan is geen sprake meer..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je samen met je ex eigenaar bent van een woning dan zullen beiden voor de hypothecaire schuld aansprakelijk zijn. Dan is het toch logisch dat bij een overlijden de langstlevende van de 2 eigenaren schuldvermindering krijgt door het wegvallen van de inkomensmogelijkheden van de overledene. Overigens denk ik dat een jurist (advocaat/notaris) dit beter kan beantwoorden omdat de zaak gecompliceerder is dan wordt voorgesteld.

Dan zul je je verzekering moeten aanpassen.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/verzekering/30...

Hoezo is er keert de overlijdensverzekering niet meer de helft van hypotheek uit aan langstlevende partner? Valt dat weg na een scheiding? De erfgenamen van de ex krijgen dan de helft van de woning en de schulden. Afhankelijk van de financiele situatie van jou en de erfgenamen zou je er nog kunnen blijven wonen, maar ook verkopen zou dan een optie zijn. Toegevoegd na 54 seconden: Als de verzekering na de scheiding niet is gewijzigd, zou die zo maar kunnen vervallen of aan de erfgenamen toekomen.

Je kan dus ook een testament op de langstlevende kunnen laten maken.

Ga maar eens snel met een notaris praten, anders maak je kans dat je na overlijden alsnog je huis moet verkopen, of koop je ex uit. Zijn er ook kinderen? Die kunnen dan ook hun erfdeel opeisen.

De verzekering kun je ook op naam zetten van een ander. Als je bijvoorbeeld een nieuwe partner hebt of kinderen laat je de naam van de erfgenaam op de verzekering veranderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100