kom ik in aanmerking voor een wajong uitkering?

Ik heb dit jaar de diagnose adhd en ptts gekregen,nu word me aangeraden om me te laten afkeuren,maar ik heb werkelijk geen idee waar ik moet beginnen,help

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nog nooit Wajong hebt gehad, kun je alleen nog zo'n uitkering krijgen als je (als jonggehandicapte) door ziekte of handicap nooit meer kunt werken. Bij het UWV kun je voor meer informatie terecht. Gezien de doelstellingen van de Participatiewet acht ik de kans klein dat je er een krijgt. Mocht je er geen recht op hebben, dan blijft uiteindelijk de bijstand over maar ga er maar vanuit dat de gemeente allerlei pogingen in het werk zal stellen om je in het arbeidsproces te krijgen.

Bronnen:
https://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsbe...

Bij een WAJONG uitkering moet het gaan om een aangeboren beperking. Nu zal het aan de leeftijd liggen of het wel of niet kan. Je moet dus jong, voor 18de levensjaar of tijdens studie de handicap of ziekte hebben. En door deze handicap nooit meer kunnen werken. Aan het tijdstip kan nix gedaan worden, maar een van de stappen die genomen dient te worden is een verklaring van een deskundige of er wel of niet nooit meer gewerkt kan worden.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wajong

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100