Ik heb m'n spaargeld bij Argenta ondergebracht. Is dat een goeie keuze ?

Ik zat bij Aegon maar die verlaagde in 2 maanden tijd de rente naar 1,9 %. Argenta is nu de hoogste met 2,8%. Dat scheelt nog al wat. Heeft iemand ervaringen met Argenta ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is een goede keuze, want Argenta biedt op dit moment de hoogste rente op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Of het een goede bank is, is eigenlijk niet zo belangrijk. Alle banken staan onder streng toezicht, dus je hoeft er niet bang voor te zijn, dat ze b.v. geen rente zullen betalen of dat je niet bij je geld kunt komen. Als je er niet meer dan 100.000 Euro spaart zit je ook veilig, want je krijgt je geld altijd terug, omdat Argenta onder het depositogarantiestelsel valt. Overigens is de hoge rente die Argenta biedt wel een moment-opname. Het kan dus zomaar zo zijn, dat over 2 maanden MoneYou of Centraal Beheer weer hoger zit. Maar dan kun je gewoon weer switchen. Wil je nog iets meer rente vangen, dan zou je kunnen overwegen spaargeld wat je niet direct nodig hebt, op een deposito te stallen. Voor 1 jaar vast, kun je bij b.v. LeasePlan al 3,2% vangen ;-)

Zowel met Aegon als met Argenta heb ik de nodige ervaring. Aegon introduceerde het 'Eigen Stijl Sparen'. In het begin een aantrekkelijke rente om klanten binnen te halen, maar na verloop van tijd bleek de rente tot een minimum te zijn gezakt. Aegon heb ik om deze reden vorig jaar dan ook definitief vaarwel gezegd. De Argenta Bank is een prima bank met vrijwel altijd de hoogste spaarrente. Het is een van oorsprong Belgische bank met een vestiging in Nederland. Je kunt vrijwel alles online regelen, maar als je belt (tegen normaal tarief) of mailt wordt je ook uitstekend geholpen. Het spaargeld valt onder het Belgische garantiestelsel, maar dit biedt dezelfde zekerheden als in Nederland en is gegarandeerd tot Euro 100.000.- per rekeninghouder. Bij Argenta kon je lange tijd ook een (kosteloze) betaalrekening aanhouden, maar hiermee zijn ze helaas gestopt. Argenta doet het in mijn ogen erg goed, zeker in vergelijk met de traditionele banken in Nederland, waar de service steeds verder achteruit holt en waar je inmiddels voor alles moet betalen. Ik heb al jarenlang mijn spaarrekening bij Argenta en ook mijn kinderen hebben de weg ernaar inmiddels gevonden. De rente op de Argenta Jongerenspaarrekening (zonder beperkende voorwaarden) bedraagt momenteel 2.95%.

Bronnen:
Aegon Argenta sparen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100