hallo Mijn vraag is het verstandig om te sparen via het Rabo SaldoSparen?

Ik wil beginnen te sparen en nu heb ik via de Rabobank website gelezen dat je automatische kan sparen via de Rabo SaldoSparen.
Dat houdt in dat aan het eind van de maand automatische een bepaald bedrag waar je een maxima aan kunt stellen wat er per maand van je loon overblijft automatische naar een spaarrekening wordt afgeschreven.
Is het verstandig om hier aan mee te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor want je kunt je geld altijd weer terugboeken, er zit geen addertje onder het gras en zo maak je maximaal gebruik van je rente. Kies zelf een datum vlak voor je loon gestort wordt. Voordelen u weet zeker dat het geld dát u kunt sparen naar uw spaarrekening gaat u kiest zelf een datum waarop we het saldo op uw betaalrekening checken u kunt eenvoudig het spaarbedrag terugstorten op uw betaalrekening u kunt Rabo SaldoSparen ieder moment wijzigen of stopzetten via uw Rabobank Voorwaarden overboeking ten laste van betaalrekening saldo-check: iedere maand op een vaste datum of iedere vier weken instellen minimumbedrag op betaalrekening instellen maximale periodieke overboeking overboeken kan alleen naar een rekening Rabo InternetSparen of naar een Rabo SpaarRekening waarvan u (mede)rekeninghouder bent beide rekeningen lopen bij dezelfde lokale bank. Toegevoegd na 1 minuut: Oja, let er alleen even op dat als je bijv op vakantie gaat en je wilt een wat groter bedrag op je rekening hebben zodat je dat zo kan pinnen dat die ene datum dan niet in je vakantie valt!

Het is verstandig als je een appeltje voor de dorst achter de hand wil hebben. Je spaart zo bijna ongemerkt een leuk bedragje bij elkaar. Dat kun je trouwens ook doen door zelf je uitgaven een beetje in de gaten te houden en elke maand een vast bedrag(je) over te laten boeken naar je spaarrekening. Verder is sparen momenteel helemaal niet zo gunstig omdat de spaarrente extreem laag is (ik geloof 1,8 % op een Rabo-rekening). Als je het geld kunt missen, kun je veel, veel beter aflossen op je hypotheek als je die hebt, of investeren in zonnepanelen voor op je huis en zo je energierekening omlaag krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100