Wat moet ik invullen bij 'plaats van de bank'?

Ik vul een formulier in om mijn tegenrekening te wijzigen. Nou word er van de oude en nieuwe tegenrekening gevraagd naar
- rekeninghouder
- rekeningnummer
- plaats van de bank

Die eerst twee zijn allemaal duidelijk, maar wat moet ik invullen bij het laatste en waar vind ik dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Letterlijk de plaats waar je bank staat. Dus de stad of het dorp waar je woont. Toegevoegd na 6 minuten: *Niet waar je woont, waar de bank staat. Dit kan eventueel zijn waar je woont.

Waar heb je je rekening lopen is de vraag Invullen bijvoorbeeld: Plaats van Bank: Rotterdam. Meestal is het je woonplaats (of in geval van klein dorp, de stad in de buurt).

De plaatsnaam waar diegene zijn bank heeft. Niet persé met adres erbij.

Dit is de vestigingsplaats van de betreffende bank. Weet je dit niet? Dan kun je hem ook leeg laten, want eigenlijk wordt dit niet echt meer gebruikt. Als test heb ik ooit bij een betaling de verkeerde naam en plaats ingevuld, en het geld komt toch aan. Klaarblijkelijk is alleen het rekeningnummer van belang. Dit soort informatie is wel handig wanneer je het geld naar een verkeerd rekening nummer stuurt. Dan kun je 'aantonen' dat de begunstigde een ander moet zijn dan het rekeningnummer dat je fout hebt ingevuld. Nu we overgaan naar IBAN rekeningnummers, zal dit soort informatie niet meer gebruikt worden. In de IBAN nummer is namelijk alle bankgegevens reeds verwerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100