Studiefinanciering ontvangen, moet ik hiervoor lenen?

Ik heb eerder studiefinanciering voor een hbo opleiding ontvangen. Alleen het opleiding was een beetje moeilijk voor mij waardoor ik van de februari regeling gebruik heb gemaakt. Hiervoor hoefde ik dus niet te lenen en het bedrag hoefde ik volgens duo ook niet terug te betalen.

Nu wil ik weer naar HBO en hiervoor wil ik graag studiefinanciering voor aanvragen. Alleen volgens de nieuwe regeling moet men nu lenen. De genen die hiervoor studiefinanciering ontvingen zijn van deze regeling uitgesloten.

Zou dit ook voor mij gelden, sinds ik eerder een HBO opleiding hebt gevolgd en hiervoor eerder studiefinanciering hebt ontvangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stoppen in je eerste jaar Heb je voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit en stop je in je eerste jaar met je studie? Als je vóór 1 februari je studiefinanciering stopt, worden je studentenreisproduct en aanvullende beurs automatisch een gift. Er is een voorwaarde: je mag in hetzelfde studiejaar geen studiefinanciering meer voor een opleiding aan hbo of universiteit. https://duo.nl/particulieren/student-hbo-of-universiteit/studeren/stoppen-met-je-studie.asp Deze regel geldt dus ook voor jou. Toegevoegd na 42 minuten: Als het niet helemaal duidelijk is, neem dan contact op met DUO, die weten in ieder geval van de hoed en de rand. Maar zeg wel duidelijk wanneer je van plan ben om weer verder te gaan met een studie op de HBO.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100