Waarom mogen bepaalde sportclubs in het rood staan?

Feit is dat bepaalde sportclubs in het rood staan. En toch krijgen ze keer op keer weer leningen van de bank. Hoe is dit mogelijk? Een sportclub is toch geen winstgevend bedrijf. Waarom doet de bank dan niet moeilijk over het uitlenen van geld? Er wordt minder moeilijk gedaan voor een lening dat oploopt in de miljoenen, maar het verkrijgen van een hypotheek voor een particulier is veel en veel lastiger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is mogelijk door ingewikkelde constructies ! Er wordt vaak gekeken naar de waarde van de spelers . En dat wordt meegenomen in de waarde van de club . En dan zijn er ook nog constructies met de waarde van het stadion of het gehele sportcomplex . En dit alles bij elkaar dan heb je al voor miljoenen bij elkaar . Dus als de waarde van dit alles bv 50 miljoen is dan is het niet moeilijk om 10 miljoen bij de bank los te peuteren . En vaak zijn de banken ook nog eens aandeelhouders en maakt het lenen ook nog makkelijk . Toegevoegd na 3 minuten: Maar het streven is van hier in nederland . Dat alle clubs een positief saldo hebben .

Dat komt omdat die clubs gewoon elke maand hun rekeningen betalen met als voorbeeld Real Madrid ze hebben een hoge schuld maar betalen elke maand alles netjes. Bijvoorbeeld met AGOVV vandaag ze hadden niet zo een hoge schuld als Real Madrid maar ze konden het niet terugbetalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100