Mag een bank zomaar een lening veranderen zonder medeweten van de tweede partij?

een gesamelijke lening mag dat zomaar verandert worden zodat er maar 1 partij voor de restschuld opdraait. ik had nl een gesamelijke lening maar dat heeft de bank zonder mijn medeweten verandert waardoor mijn ex vrouw haar schuld kwijt is en ik de rest mag betalen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee een bank mag dit absoluut niet. Als beiden tekenen zijn beiden verantwoordelijk. Een bank mag niets op eigen houtje wijzigen, ook al zou je vrouw dit op haar verzoek doen. Daar moet beiden voor tekenen voor elke wijziging. Ik zou een klacht indienen.

Volgens mij hangt dat van de voorwaarde waaronder de lening is afgesloten af. Als het niet is toegestaan zal de bank het niet doen.

Als de ene partner de lening niet kan afbetalen (en als de bank dat gelooft) zullen ze het geld gewoon bij de andere gaan halen. Een lening op twee namen betekent niet 'samen delen' zoals je als klant zou denken maar 'beiden verantwoordelijk' zodat de BANK meer zekerheid heeft dat het geld terugkomt. Je zou na vier jaar kredietcrisis toch wel geleerd moeten hebben dat banken er niet zijn voor de klanten, maar precies andersom. Het zal ongetwijfeld volgens de voorwaarden zijn, maar je zou het aan kunnen vechten als je kunt aantonen dat je ex gewoon in staat is om (mee) af te betalen.

Dit is een hele lastige vraag op deze manier. Je bent gescheiden! Het gaat nu om de vraag of je op huwelijkse voorwaarden was getrouwd, wie heeft getekend en de algemene voorwaarden van de bank. Banken zijn tegenwoordig, zeer machtige instanties die er alles aan doen om geleend geld terug te krijgen. Mijn advies: laat een onafhankelijk adviseur kijken naar deze situatie en handel naar zijn advies! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100